DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Skolyoz Hastası Kız İçin 4 Milyon TL Toplanıyor
8 okunma

Skolyoz Hastası Kız İçin 4 Milyon TL Toplanıyor

ABONE OL
Eylül 8, 2024 07:43
Skolyoz Hastası Kız İçin 4 Milyon TL Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kardelen Akbay (16), skolyoz (omurga eğriliği) hastalığıyla mücadele ediyor. 5 yaşında teşhis edilen hastalığı, zamanla ilerlemiş ve eğrilik derecesi 96’ya ulaşmış. Bu durum, Kardelen’in omuriliğinin akciğerine doğru ilerlemesine yol açmış ve hayati riskini artırmış. Ameliyat olmak için bir an önce 4 milyon TL’ye ihtiyaç duyuluyor.

Baba Abdullah Akbay, kızının tedavisi için valilik onaylı bir kampanya başlattıklarını belirtiyor. Pandemi döneminde kızının skolyoz eğriliğinin hızla arttığını ve ameliyat edecek doktor bulmanın zorlaştığını ifade ediyor. Uzun süren arayışlar sonucunda İstanbul’da Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Halil Atmaca’ya ulaştıklarını ve kızının ameliyatını kabul ettiğini belirtiyor. Ancak ameliyatın çok riskli olduğunu ve 18 doktorun katılımıyla 22 saat süreceğini söylüyor.

‘BU SÜREÇTE ÇOK ZORLANDIM’

Abdullah Akbay, kızının durumunun ağırlaştığını ve ameliyat olmadan 1 yıl ömrünün kaldığını söylüyor. “Kızımın sağlığına kavuşması için bir an önce bu parayı toplamamız gerekiyor. Kızımı okula veya dışarıya tekerlekli sandalye ile götürüp getiriyorum. Bir an önce iyileşmesini istiyorum.” diyor.

‘AMELİYATLA SAĞLIĞIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM’

Kardelen Akbay ise yaşadığı zorluklardan bahsederek, “Birçok doktor bizi geri çevirdi. Sonunda Halil Hoca, kimsenin yapmadığı ameliyatı yapmayı kabul etti. Ameliyatın çok riskli olduğunu söyledi ama beni kurtarmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Ameliyat olmam gerekiyor, çünkü eğrilik derecem yükselirse, ameliyat şansım da kalmayacak ve hayati riskim artacak. Sağlığıma kavuşmak için bu ameliyatı olmak istiyorum.” şeklinde konuşuyor.

Haber: Yağmur ÖNGÜN kamera Gökhan KILIÇ/ İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Ameliyat Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP