DOLAR 34,2914 0.01%
EURO 37,1201 0.24%
ALTIN 3.013,26-0,52
BITCOIN 23518762.17858%
İstanbul
17°

AÇIK

15:44

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sivas’ta Öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Canlandırdı
3 okunma

Sivas’ta Öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Canlandırdı

ABONE OL
Ekim 28, 2024 11:47
Sivas’ta Öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Canlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’ta tarihi bir etkinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Kızılırmak İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyet’in ilanını canlandırarak, Sivas Kongresi’nin yapıldığı binanın önünde anlamlı bir gösteri düzenledi.

2’nci sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde, Milli Mücadele’nin önemli bir simgesi olan Sivas Kongresi binasının merdivenlerinde, Cumhuriyet’in ilan edileceği haberini duyurdular. Ellerinde “Cumhuriyet’in ilan edileceğini yazıyor” yazılı gazeteleri taşıyan öğrenciler, Sivas sokaklarında dolaşarak, tarihi bir anı yeniden yaşattılar. Bu etkileyici etkinlik, büyük ilgiyle karşılandı.

Kızılırmak İlkokulu Müdürü Yıldıran Yıldırım, etkinlik hakkında bilgi verirken, “Cumhuriyetimizin 101’inci yılını coşkuyla kutluyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Cumhuriyet’in ilanını yazan gazeteyi bu yıl da çıkardık. Bugün, Atatürk’ün Sivas’ta Cumhuriyet’in ilanı ile ilgili sözlerini canlandırdık. Bu çocuklarımız olduğu sürece Cumhuriyet payidar kalacaktır. Türkiye’miz emin ellerde” dedi.

2/E sınıfı öğretmeni Türkan Aksoy ise, “Cumhuriyet’in 101’inci yılında, Cumhuriyet şehri Sivas’ta, geleceğin Cumhuriyet çocuklarıyla bir etkinlik gerçekleştirdik. Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanacak. Bugün Atatürk’ümüzün ‘Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ sözünü öğrencilerimizle canlandırdık. Amacımız, Cumhuriyet değerlerine sahip bireyler yetiştirmek” diye belirtti.

Etkinlikte Atatürk’ü canlandıran Ahmet Cemal Çetinkaya ise şunları söyledi: “Atatürk rolünü üstlenmekten çok mutlu oldum. Atatürk’ü çok seviyorum. Atatürk olmak, bana mutlu olmayı hissettirdi. Atatürk’ün izinde ilerleyerek Cumhuriyetimizi koruyacağız.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Bayramı Yerel Haberler Kızılırmak Güncel Eğitim Yaşam Sivas

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.