DOLAR 34,1704 -0.19%
EURO 37,8132 -0.17%
ALTIN 2.914,54-0,30
BITCOIN 2053477-3.22249%
İstanbul
21°

AÇIK

20:09

YATSIYA KALAN SÜRE

Sivas’ta İhtiyaç Sahibine Destek: ‘Askıda Tost’ Uygulaması Başlatıldı
4 okunma

Sivas’ta İhtiyaç Sahibine Destek: ‘Askıda Tost’ Uygulaması Başlatıldı

ABONE OL
Ekim 3, 2024 09:47
Sivas’ta İhtiyaç Sahibine Destek: ‘Askıda Tost’ Uygulaması Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’taki Dörteylül Ortaokulu’nda kantin işletmecisi Ümit Alpan (40), ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak için 30 TL bedelli “Askıda Tost” uygulamasını başlattı. Kampanya, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen bağışlarla geniş bir destek gördü ve kantin hizmetlerinden yararlanamayan çocukların yüzünü güldürdü.

Dörteylül Ortaokulu’nda kantin işletmeciliği yapan Ümit Alpan, evli ve 3 çocuk babasıdır. Neredeyse her dönemde ihtiyaç sahibi öğrenciler olduğunu fark eden Alpan, bu dönemde ise daha da fazla ihtiyaçlı ailenin olduğunu tespit etti. Eşiyle birlikte bir çözüm arayan Alpan, “Askıda Tost” uygulamasını hayata geçirdi. Kısa sürede geniş bir kesimden destek gören kampanyaya yurt dışından da bağışlar ulaştı. “Askıda Tost” sayısı 1248’e ulaşırken, okul rehberlik öğretmenlerinin belirlediği öğrenciler ücretsiz öğün alma fırsatı buldu.

‘BİR ÇOCUĞUN KALBİ, DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR’

2009 yılından beri kantin işletmeciliği yapan Ümit Alpan, “Her dönemde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz oluyordu. Bu dönemde çok daha zor durumda olan aileler olduğunu gördük. Eşimle birlikte nasıl bir uygulama yapabiliriz diye düşündük ve ‘Askıda Tost’ fikri ortaya çıktı. ‘Dünyanın en güzel yeri, bir çocuğun kalbidir’ sloganıyla başlattığımız kampanya için büyük destek görüyoruz. Önümüzdeki yılın tostlarının ücreti bile şimdiden karşılanmış durumda,” dedi.

Dezavantajlı öğrencilere destek olmak istediklerini vurgulayan Alpan, “Okulumuzun rehberlik öğretmenleri tarafından belirlenen öğrenciler var. Çocuklarımızı rencide etmeden, onların kalplerine dokunmak, onları mutlu görmek istiyoruz. Bu kampanyanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını umuyoruz,” diye ekledi.

‘CANLARI NE İSTERSE ONU VERİYORUZ’

Okullarının Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresi’nin adını taşıdığını belirten Alpan, “Bu nedenle okulumuzun adına yakışan bir kampanya olduğunu düşünüyoruz. Okula aç gelen bir öğrenciye ‘biz varız’ diyoruz. Çocukların aç kalmasını istemiyoruz, yüzleri gülsün istiyoruz. Şehir dışından, İsviçre ve Almanya’dan bile destekler geldi. Şu an itibarıyla 1248 adet askıda tostumuz var. Belirlenen öğrencilerimize günlük destek sağlıyoruz. İnşallah da devam edeceğiz. Normalde biz burada esnaf odalarının belirlediği fiyatlardan 3’te 1 oranında düşük fiyat belirledik. 25 TL tost ve 5 TL meyve suyu, ikisi birlikte 30 TL olarak belirledik. Rehberlik öğretmenlerinin verdiği kağıtlarla gelen öğrencilerimizi rencide etmeden, sadece tost değil canı ne isterse onu veriyoruz. Kampanyamızın ismi tost ama, hamburger canı isterse onu, döner isterse döner veriyoruz. İnşallah çocuklarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz,” diye konuştu.

Kantinde başlatılan “Askıda Tost” uygulaması, öğrenci velileri ve öğretmenlerden de takdir görüyor.

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Güncel Eğitim Yaşam Eylül Sivas

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.