DOLAR 34,2741 -0.03%
EURO 37,0704 0.17%
ALTIN 2.992,820,01
BITCOIN 2278844-1.70128%
İstanbul
17°

AÇIK

05:54

SABAHA KALAN SÜRE

Sivaslı Girişimciden Engelli Vatandaşlar İçin Uygun Fiyatlı Klozet Tasarımı
6 okunma

Sivaslı Girişimciden Engelli Vatandaşlar İçin Uygun Fiyatlı Klozet Tasarımı

ABONE OL
Ekim 23, 2024 11:47
Sivaslı Girişimciden Engelli Vatandaşlar İçin Uygun Fiyatlı Klozet Tasarımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’lı bir girişimci, engelli vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla ayarlanabilir bir klozet geliştirdi. Yurt dışında 70 bin TL’ye satılan bu ürünü, girişimci Orhan Aktaş, kendi tasarımlarıyla yalnızca 20 bin TL’ye mal etti.

Sivas’ta yaşayan bir engelli birey, ihtiyaç duyduğu ayarlanabilir klozetin yüksek fiyatından dolayı almakta zorlanmıştı. Bu durumdan etkilenen Orhan Aktaş, benzer ürünlerin yurt dışında 70 bin TL’yi aşan fiyatlarla satıldığını fark etti ve kendi imkanlarıyla bir çözüm üretmeye karar verdi.

Satılan klozetleri inceleyerek kendi tasarımını geliştiren Aktaş, 3 gün gibi kısa bir sürede yükseklik ve eğim ayarlı bir klozet sandalyesi üretti. Ürünün maliyetini 20 bin TL’ye düşüren Aktaş, engelli bireyin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çözüm sunmuş oldu.

“70 bin TL’lik ürünü 20 bin TL’ye mal ettik” diyen Orhan Aktaş, “Bu ürünü engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için özel olarak tasarladık. Kar amacı gütmeden, gündelik yaşamımızda basit görünen işleri engelli bireyler için de kolaylaştırmayı hedefledik. Ürünü geliştirmek ve akıllı bir sistemle entegre etmek gibi planlarımız da var.” dedi.

Aktaş, “Birçok projeyi hayata geçirmek istiyoruz ancak yatırımcı desteğine ihtiyacımız var. Felçli bireylerin mutfak, lavabo, banyo ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek projeler geliştireceğiz. Bu ürünümüz, kısmi felçli bir hasta için tasarlandı. Aile bireylerinin desteğinin zorunlu olduğunu ve hastanın ayağa kalkıp, koltuk değnekleriyle hareket etmesine rağmen oturmakta zorlandığını öğrendik. Bu nedenle, tekerlekli bir klozet sandalyesi tasarladık. Hasta yatağından alınarak, klozete taşınabiliyor ve hareket kabiliyeti artırılmış oluyor. Kişiye özel olması sebebiyle yüksek taşıma kapasitesine sahip malzemeler kullandık. Ürünümüz en az 90 kg, en fazla 140 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip.” şeklinde konuştu.

Yerel Haberler Teknoloji Ekonomi Eğitim Yaşam sivas

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.