DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23374340.16078%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:50

SABAHA KALAN SÜRE

Singapur Büyükelçisi Türkiye ile Ekonomik İlişkileri Güçlendirmeyi Hedefliyor
4 okunma

Singapur Büyükelçisi Türkiye ile Ekonomik İlişkileri Güçlendirmeyi Hedefliyor

ABONE OL
Ekim 19, 2024 07:57
Singapur Büyükelçisi Türkiye ile Ekonomik İlişkileri Güçlendirmeyi Hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Singapur Devleti Ankara Büyükelçisi Li Peng Kok, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirme amacıyla Türkiye ile Singapur arasındaki iş birliğini güçlendirmek için Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezini ziyaret etti. Büyükelçi Li Peng Kok ve beraberindeki diplomatlar, SANKON yetkilileriyle bir araya gelerek önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Büyükelçi Li Peng Kok’u yeni görevine atanması dolayısıyla tebrik ederek kendisine başarılar diledi. Cevahiroğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari bağları vurgulayarak, SANKON’un Singapur Büyükelçiliği ile iş birliği içinde çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Cevahiroğlu, Türkiye ile Singapur arasında tarihi bağların bulunduğunu ve bu bağların her geçen gün güçlendiğini ifade etti. Ayrıca, SANKON üyesi şirketlerin Singapur’un ekonomik kalkınmasına yönelik projelerde, özellikle inşaat, altyapı, enerji, savunma sanayi, sağlık, teknoloji gibi alanlarda aktif rol almaya istekli olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Li Peng Kok da iki ülke arasındaki güçlü siyasi bağlara dikkat çekerek, Türkiye ve Singapur arasında her alanda güçlü iş birlikleri ve anlaşmaların mevcut olduğunu söyledi. Büyükelçi, Türk şirketlerini Singapur’a davet ederek ülkenin ekonomik, kültürel ve siyasi yapısı hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca, Singapur Devleti şirketlerinin de Türkiye’de yatırım yapmaya ilgi duyduğunu ifade ederek Türk ve Singapur şirketleri arasında güçlü iş birliğinin mümkün olduğunu belirtti.

Büyükelçi Li Peng Kok, SANKON ile iş birliği yaparak Türkiye ve Singapur arasındaki ekonomik, ticari ve ithalat-ihracat ilişkilerini güçlendirmeye hazır olduklarını vurguladı. Toplantıda, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay da sağlık turizmi alanında bir sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası İlişkiler Diplomasi Singapur Türkiye Ekonomi Finans Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.