DOLAR 34,1379 -0.02%
EURO 38,1465 0.57%
ALTIN 2.912,560,96
BITCOIN 21693680.23206%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:22

SABAHA KALAN SÜRE

Sinem T., Eski Eşinin Şiddetinin Ardından Hapis Cezasını Çekmek Üzere Polise Teslim Oldu
12 okunma

Sinem T., Eski Eşinin Şiddetinin Ardından Hapis Cezasını Çekmek Üzere Polise Teslim Oldu

ABONE OL
Eylül 17, 2024 08:56
Sinem T., Eski Eşinin Şiddetinin Ardından Hapis Cezasını Çekmek Üzere Polise Teslim Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da Bıçaklanan Kadın, Eski Eşinin Şikayeti Üzerine Hapis Cezası Çekti

Ankara’da eski eşi Sinan Özçelik tarafından çocuklarının gözü önünde 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sinem T., eski eşine çocuklarını göstermediği gerekçesiyle verilen 3 günlük hapis cezasını çekmek için polise teslim oldu. Sinem T., dedelerine emanet ettiği kızlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı.

Yaklaşık 2 yıl önce, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2 çocuğunun babası Sinan Özçelik’ten boşanan Sinem T., Güzellik Merkezi’nde çalışıyordu. Özçelik, geçen yıl 24 Ekim’de kızlarıyla görüştükten sonra, onları teslim almak için buluştuğu eski eşi Sinem T.’yi, çocuklarına iyi bakmadığı ve başka erkeklerle görüştüğünü iddia ederek bıçaklamıştı. 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Sinem T., 10 gün yoğun bakımda kaldı ve tedaviyle sağlığına kavuştu. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından yargılanan Sinan Özçelik, olaydan 9 ay sonra 3’üncü duruşmada tahliye edildi. Ancak itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

Sinem T.’nin, eski eşinin şikayeti üzerine çocuklarını göstermediği gerekçesiyle Ankara 30’uncu Aile Mahkemesi tarafından verilen 3 günlük hapis cezası, Sinem T.’nin kızlarını ailesinin yanına tatile götürdüğü sırada gerçekleştiği için reddedildi. İtirazı kabul edilmeyen Sinem T., çocuklarını babası H.T.’nin yanına bırakıp, hapis cezasını çekmek için polise teslim oldu. Sinem T., çocuklarıyla vedalaşırken gözyaşlarını tutamadı.

“Çocuklarımın gözü önünde bıçaklanıyorum, hem zulüm görüyorum hem hapse giriyorum. Karar buysa mecburen adalete uymak zorundayım. Çocuklarıma şimdi babam bakacak, 3 gün okula gidemeyecekler. Çocuklarım için üzgünüm, onlar mağdur olacak. 3 günlük hapis cezası gerçekten haksız yere verildi. Çünkü ben çocuklarımla birlikte mücadele eden, çocuklarıma bakan bir anneyim. Ben bir suç işlemedim. Kimsenin canını da acıtmadım, kimseye bir kötülük de yapmadım. Sicilim temiz. Bunu adalet saymıyorum. Çocuklarım okula da gidemeyecekler. Kendim için değil çocuklarım için çok üzülüyorum,” dedi Sinem T.

Polisin kendisini arayıp teslim olmazsa, evden almak zorunda kalacaklarını söylediğini belirten Sinem T., “Adliyeye kendim teslim olmaya karar verdim. Çünkü çocuklarımın gözü önünde ben tutuklanıp, kelepçe takılıp gitmek istemedim. Çocuklarıma bu travmayı yaşatmak istemiyorum. Psikolojik olarak zaten yıllarca fazlasıyla travmalar yaşadık. Gözleri önünde bıçaklandım. Böyle bir caniye çocuk göstermediğim için, çocuklarımı koruduğum için ceza alıyorum. Ama çocuklarımı göstermeme gibi bir durumum yoktu. Ailemin yanına tatile götürmüştüm ve ondan da izin almıştım. Şimdi 3 gün boyunca çocuklarımı düşüneceğim; ‘Acaba ne oldular, okullarından mı geri kalacaklar, ne yapacaklar, korkacaklar mı?’ Aklımda tek şey benim evlatlarım. Çıktığımda inşallah bu günleri atlatacağız,” dedi.

Sinem T., çocuklarıyla vedalaştıktan sonra adliyede polise teslim olarak cezaevine girdi.

Öte yandan tutuklu sanık Sinan Özçelik’in Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına devam ediliyor. 13 Eylül’deki 4’üncü duruşmada sanık ve avukatının tahliye talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3-sayfa Güncel Ankara Hukuk Kadın Çocuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP