DOLAR 34,1193 0.29%
EURO 38,0484 -0.05%
ALTIN 2.868,931,42
BITCOIN 2142544-0.15669%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Sinan Kaloğlu'ndan Young Boys – Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez!
20 okunma

Sinan Kaloğlu'ndan Young Boys – Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Young Boys'a 3-2 mağlup oldu. 'Teknik Bakış' köşemizde Türk futbolunun...

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:34
Sinan Kaloğlu'ndan Young Boys – Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre’deki maç Galatasaray için kötü bir başlangıç oldu. Jelert, Abdülkerim ve Muslera’nın hataları ilk golü beraberinde getirdi. Ardından Abdülkerim ve Muslera’nın tekrarlanan hatalarıyla fark ikiye çıktı, moral bozuldu.

İkinci yarıda Batshuayi’nin oyuna dahil olmasıyla oyunun seyri değişti. Fenerbahçe’nin eski santrforu üst üste attığı iki golle Galatasaray’a umut verdi. Ancak Abdülkerim’in kritik bir hata daha yapması ve penaltıya neden olmasıyla, takımını 10 kişi bıraktı. Young Boys bu avantajı kullanarak yeniden öne geçti ve maçı 3-2 kazandı. Rövanş maçı İstanbul’da oynanacak; Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için Galatasaray’ın kazanmaktan başka çaresi kalmadı.

OKAN BURUK’TAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçına göre iki değişiklik yaptı. Kaan Ayhan ve Leo Dubois’in yerine Elias Jelert ve Derrick Köhn forma şansı buldu. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Sparta Prag maçından sonra aldığı iki maçlık ceza nedeniyle Okan Buruk, bu maçta sahada yer alamadı. 50 yaşındaki teknik adam, rövanş maçını da tribünden izleyecek. Galatasaray’ın tecrübeli oyuncusu Kaan Ayhan da aynı maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu maçın kadrosunda yer alamadı.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

BARIŞ ALPER SON ANDA!

Galatasaray’ın yıldızı Barış Alper Yılmaz, gıda zehirlenmesi nedeniyle kısa bir süre takımdan ayrı kaldı. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, kampta da yer alamadı ve özel uçakla İsviçre’ye gitti. Milli oyuncu sürpriz bir şekilde ilk 11’de yer aldı, ancak sahada gösterdiği performans beklentilerin altında kaldı.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

BATSHUAYI FARK YARATTI

Yaz transfer döneminde Galatasaray’a katılan Michy Batshuayi kısa sürede fark yarattı. İlk resmi maçına Süper Kupa’da Beşiktaş karşısında çıkan yıldız forvet, skora katkı sağlayamamıştı. Ligde ise Hatayspor maçında sonradan oyuna giren 30 yaşındaki futbolcu, son dakikalarda attığı golle galibiyeti getirmişti.

Konya maçını boş geçen tecrübeli oyuncu, Young Boys karşısında da ikinci yarıda sahaya çıktı. Galatasaray, İsviçre ekibi karşısında pozisyon bulmakta ve üretken olmakta zorlanıyordu. Batshuayi, oyuna girdiğinde Galatasaray 2-0 gerideydi. 66. ve 72. dakikalarda rakip fileleri havalandıran Belçikalı, skora dengeyi getirdi. Ancak Galatasaray, Young Boys’un attığı üçüncü gole engel olamadı. Yine de 30 yaşındaki santrforun performansı, Galatasaray’ın tur umutlarını canlı tuttu.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

KEREM AKTÜRKOĞLU YİNE SAHNEDE

Adı transfer söylentilerinde geçen Kerem Aktürkoğlu, son Konyaspor maçında 1 gol ve 1 asistle yıldızlaşmıştı. 25 yaşındaki kanat oyuncusu, Young Boys karşısında vasatın üstüne çıkamadı ancak son anda skora katkı verdi. Batshuayi’nin ikinci golünden önce pası veren oyuncudur.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

SAVUNMA ADETA DÖKÜLDÜ

Galatasaray’da Süper Kupa’da Beşiktaş maçında başlayan savunma sorunları devam etti. Gabriel Sara, Galatasaray’a bir türlü uyum sağlayamadı. Brezilyalı futbolcu, forma şansı bulduğu sürede fark yaratamadı. İki sezondur savunmadaki istikrarıyla dikkat çeken Abdülkerim Bardakçı ve Victor Nelsson da beklentilerin çok altında kaldı. Yeni transfer Jelert de heyecan yaratan ve gelecek vadeden isimlerden biriydi. Bu arada beklenmedik golleri kalesinde gören Muslera da yaşadığı sakatlık nedeniyle ikinci yarıda yerini Günay Güvenç’e bıraktı.

PENALTI YAKTI

Galatasaray, Young Boys karşısında güzel bir geri dönüş yaptı, ancak Abdülkerim’in penaltısına takıldı. 6 dakika içerisinde 2-0’dan 2-2’yi bulduğu maçta, penaltıyla 86. dakikada geri düştü. Darian Males’in ceza sahası içinden çektiği şutta Abdülkerim Bardakcı’nın topa elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle VAR hakemi Christian Dingert, hakem Daniel Siebert’e izleme tavsiyesinde bulundu. Pozisyonu monitörden inceleyen Siebert, penaltı noktasını gösterdi ve ilk yarıdan sarı kartı olan Abdülkerim Bardakcı, ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü. 86. dakikada topun başına gelen Filip Ugrinic, skoru 3-2’ye getirdi.

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

SİNAN KALOĞLU’NDAN TEKNİK BAKIŞ: ŞİFRE MERKEZ!

Türk futbolunun deneyimli isimlerinden olan teknik direktör Sinan Kaloğlu, Galatasaray ile Young Boys arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçını değerlendirdi.

Rakibin merkez savunma oyuncuları ağır. Ciddi pozisyonlar savunma arkası koşulardan geldi. Merkez üzerine çalışarak turu rahat geçebiliriz. İkinci maç için umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Ancak rakibin agresifliğinin ve ikili mücadele gücünün üzerine çıkılması gerek

“Maçı ilk yarı ve ikinci yarısı olarak ayırmak gerek. İlk yarı kesinlikle çok kötü bir Galatasaray izledik. Young Boys, ön ve orta alan baskısıyla başladı. Bu da Galatasaraay’ın geriden oyun kurmasını engelledi. Çıkarken kaptırılan topta da erken golü yedik. Oyunun her alanında rakibin baskısı devam etti. Suni çim de eklenince bir türlü oyun kuramadık. Rakibin bek oyuncuları oyunun çok içindeydi. Bu da bizim savunma dengemizi çok bozdu. Savunmanın komple uyumsuz olduğu bir gece. Nelsson ve Abdülkerim formsuz, Köhn kademelerde çok yavaş. Jelert ise hazır değil. Rakip de onun üstüne uzun toplara çalıştı ve ikinci golü de böyle buldu. İkili mücadelelerde sert, oyunda da çok koşan, atletik yapısını kullanan rakip istediğini aldı ilk devre. Topu yere indirip hızlı paslarla oyunun yönünü değiştirebilsek farklı olabilirdi. Ancak o kadar oyuna giremedik ki sonuç daha da kötü bir hal alabilirdi. İkinci yarıda ise Mertens’e dönen bir oyun vardı. Ziyech girişi elbette önemli ama farklı bir formül denenebilirdi.”

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

‘Günay ve kırılma anı’

“İki tane kırılma anı vardı ikinci 45’te. Biri Günay’ın dokunduğu ve direkte patlayan top, ikincisi de Bats’ın oyuna girişi. Etkili vuruşlarıyla böylesine kötü bir günde 2-2’yi bulmamızı sağladı. Ama Abdülkerim’in şanssızlığı devam etti ve penaltı kırmızı kart. Umutlar artık ikinci maçta. Daha agresif bir Galatasaray bekliyoruz tabi. Topu daha fazla yere indirecek bir anlayış sonuca ulaşabilir. Özellikle rakibin merkez savunma oyuncuları ağır. Ciddi pozisyonlar savunma arkası koşulardan geldi. Merkez üzerine çalışarak turu rahat geçebiliriz. İkinci maç için umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Ancak rakibin agresifliğinin ve ikili mücadele gücünün üzerine çıkılması şart.”

 

Sinan Kaloğlundan Young Boys - Galatasaray maçına teknik bakış: Şifre merkez

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP