DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sinan Kaloğlu'dan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartal'ı kolay çözdü
9 okunma

Sinan Kaloğlu'dan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartal'ı kolay çözdü

Trendyol Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Trabzonspor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Papara Park’ta oynanan müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. Oynanan...

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:34
Sinan Kaloğlu'dan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartal'ı kolay çözdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sezonun ilk derbisinde Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi ve heyecan dolu bir mücadele sonucunda 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Maçın 17. dakikasında Okay Yokuşlu Trabzonspor’u öne geçirirken, Beşiktaş’ın golünü 39. dakikada Gedson Fernandes attı. Maçın ilk yarısında ise Edin Visca kırmızı kart görerek Trabzonspor’u 10 kişi bıraktı. Tecrübeli teknik adam Sinan Kaloğlu, bu heyecan dolu maçı uzman görüşleriyle analiz etti.

Şenol Güneş’in 5’inci Dönem Başlangıcı

Beşiktaş karşılaşması, Trabzonspor’un 5’inci kez teknik direktörlük görevini üstlenen Şenol Güneş için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Şenol Güneş, adının verildiği kompleks içinde yer alan stadyumda ilk maçına çıktı. Bu maç, aynı zamanda Şenol Güneş’in bordo mavili takımın yeni stadyumunda ilk kez teknik direktör olarak görev yapması anlamına geldi. Eski takımına karşı ilk maçına çıkan Şenol Güneş’e, Trabzonspor taraftarları yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Maç öncesi, stadyumda Edip Akbayram’ın ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısı çalınırken Şenol Güneş, taraftarları selamladı. Taraftarlar, kale arkası tribününde Şenol Güneş’in bordo mavili takımda kalecilik yaptığı dönemi anlatan bir koreografi gösterisinde bulundular.

Sinan Kaloğludan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartalı kolay çözdü

Banza ve Çanak Sakatlandı

Maçın son bölümünde Cihan Çanak ve Simon Banza sakatlandı ve oyuna devam edemediler. Maçın bitiş düdüğü sonrası Trabzonspor taraftarları, takımlarını tribüne çağırarak alkışladılar.

Sinan Kaloğlu’nun Değerlendirmeleri

Trabzonspor, yeni hocasıyla maça daha coşkulu bir başlangıç yaptı ve baskıyla oynadı. 13. dakikadaki kırmızı kart, bu coşkuyu azaltmadı. 10 kişiyle kalmalarına rağmen duran toptan golü buldular. Rafa ve İmmobile’ye yakın oynayarak, Beşiktaş’ın hücum zenginliğini yarıya indirmeyi başardılar. Joao Mario, ilk 30 dakika boyunca sahada bir kişi fazla olmalarına rağmen Beşiktaş etkisiz kaldı. Trabzonspor, skor avantajıyla geriye yaslanarak merkezi kalabalık tuttu. Beşiktaş, 30. dakikadan sonra kenarlara inerek özellikle 2’ye 1’lerle pozisyon aramaya başladı ve 3. pozisyonunda istediğini aldı. Burada Uğurcan’ın kritik kurtarışları da vardı. 35. dakikayla 45. dakika arası, Beşiktaş’ın maçın sonuna kadar oynaması gereken tempoydu. Gedson’un 8 numara koşuları oldukça değerli ve buna devam ederse takımın en fazla gol atan oyuncularından biri olabilir.

Sinan Kaloğludan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartalı kolay çözdü

Kenarlara İnemeyen Beşiktaş

İkinci yarıda, Beşiktaş 3-2-5’le sahaya yayıldı. Rashica sağda, Masuaku solda oynadı. Ancak kenarlara çok fazla inemeyen Beşiktaş, bu anlamda etkili olamadı. Rafa, Gedson ve İmmobile gibi oyuncuların da oyundan düşmesiyle hücum gücü azaldı. Değişiklikler, sahadaki kaliteyi artırmadı ve sayısal üstünlük sahaya yansımadı. Bu maç, Beşiktaş için Rafa ve Ciro’ya yakın oynamanın, özellikle kapanan takımlara karşı etkili bir taktik olduğunu gösterdi. Beşiktaş’ın hem Sivas hem de bu maçta oyun çeşitliliği olmadığını ortaya koydu. Trabzonspor, Şenol Güneş’le birlikte ligin formda takımına karşı 90 dakika boyunca 10 kişi oynayarak, yeni dönemin iyi bir başlangıç olacağını gösterdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP