DOLAR 34,2054 0.06%
EURO 37,9981 -0.27%
ALTIN 2.912,150,57
BITCOIN 21855320.55517%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Tetikçinin İfadesi ve Savunmalar
9 okunma

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Tetikçinin İfadesi ve Savunmalar

ABONE OL
Ekim 1, 2024 08:56
Sinan Ateş Cinayeti Davasında Tetikçinin İfadesi ve Savunmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Sinan Ateş cinayeti davasında, tetikçi Eray Özyağcı’nın salondan çıkarken gazetecilere yönelik tehditlerinin jandarma tarafından tutanak altına alındığı ve dosyaya eklendiği açıklandı. Mahkeme Başkanı, Özyağcı’nın gazetecilere eliyle tetik işareti yaparak, “DHKP-C’liler sizinle görüşeceğiz” sözlerini söylediğini belirtti.

Davanın duruşmasına, sanıklar, Sinan Ateş’in ailesi, taraf avukatları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Tutuksuz sanık Alper Atay, suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti. Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal ise olayla hiçbir ilgisi olmadığını ve iftiraya uğradığını iddia etti.

Aykal, savunmasında, Tolgahan Demirbaş ile herhangi bir irtibatının olmadığını ve raporlarda yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Ayrıca, eşinin de mobbing kurbanı olduğunu ve kendisiyle ilgili etkin bir soruşturma yapılmadığını belirtti.

Aykal, “Ben adı geçen şahsın tespit ve yakalanmasında görev aldım. Olay öncesi ve sonrasında hiçbir dahilim, etkim, ilgim, alakam yoktur. Olay günü Tolgahan Demirbaş’ı aramadan önce idari amirlerime bilgi verdim. Bu olaydan sayın savcılarımızın da bilgisi vardır. Bugün çıkıp bilgimiz yok desinler. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet davası Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Sinan Ateş Güvenlik Cinayet Mahkeme Güncel Ankara Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP