DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2289830-1.36009%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Siirt’te Kalp Krizi Geçiren Hastaya Doktorunun Hayat Kurtaran Müdahalesi
9 okunma

Siirt’te Kalp Krizi Geçiren Hastaya Doktorunun Hayat Kurtaran Müdahalesi

ABONE OL
Ekim 26, 2024 10:47
Siirt’te Kalp Krizi Geçiren Hastaya Doktorunun Hayat Kurtaran Müdahalesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Dahiliye Uzmanı Dr. Yakup Boyraz’ın zamanında müdahalesi, kalp krizi geçiren Lezgin Ulusal’ı (52) ölümden kurtardı. Olay, Ulusal’ın Dr. Boyraz’a muayene olması sırasında yaşandı. Muayene esnasında fenalaşan Ulusal, yere yığıldı.

Dr. Boyraz, hızla ‘Mavi kod’ uyarısı vererek Ulusal’a kalp masajı uygulamaya başladı. Acil servis alanına götürülmek üzere olan Ulusal’ı sedye üzerine çıkarıp kalp masajına devam etti. Yaklaşık 25 dakika süren müdahalenin ardından Ulusal, yoğun bakıma alındı. Şu anda sağlığı iyiye gidiyor.

‘ZAMANLA YARIŞIYORDUM, SEDYE ÜZERİNE ÇIKTIM’

Dr. Boyraz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal’ın muayene sırasında kalp krizi geçirdiğini ve hemen kalp masajına başladığını belirtti. “Hastanın nabzına baktığım sırada yere yığıldı. Hemen ‘Mavi kod’ uyarısı verip kalp masajına başladım. Yaklaşık 25 dakika boyunca kalp masajı yaptım. Sonra hastayı acil servise taşıdık. Zamanla yarıştığımız için, sedye üzerinde etkili bir şekilde kalp masajı yapmam gerekiyordu. Bu nedenle sedye üzerine çıktım.” dedi.

‘HIZLI VE ETKİLİ MÜDAHALE, HAYAT KURTARDI’

Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğunu vurgulayan Dr. Boyraz, “Ekip arkadaşlarımız, dahiliye doktorlarımız ve anestezi ekibi çok değerli bir iş çıkardı. Hastamız çok şanslıydı çünkü poliklinikteydi. Eğer dışarıda olsaydı çok daha kötü sonuçlar doğabilirdi. Bu olay, hızlı ve etkili müdahalenin önemini bir kez daha gösterdi.” ifadelerini kullandı.

‘DIŞARIDA OLSAYDI, KİMSENİN HABERİ OLMAZDI’

Lezgin Ulusal’ın ağabeyi Ömer Ulusal, doktorlara ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. “Ağabeyim kalp krizi geçirdi, doktorlar sedye üzerinde müdahalede bulundular. Şu an durumu iyi. Çok şanslıydı, çünkü daha önce kalp ameliyatı olmuştu. Eğer dışarıda olsaydı, kimsenin haberi olmazdı. Telefona da cevap verebilecek durumda değildi. Doktorlar, o an için çok hızlı hareket ettiler. Şu an konuşabiliyor, doktorlar ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yerel Haberler Kalp Krizi Güncel Sağlık Yaşam Siirt

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP