DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Siirtli öğrenci SED hizmeti sayesinde tıp fakültesini kazandı
64 okunma

Siirtli öğrenci SED hizmeti sayesinde tıp fakültesini kazandı

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 11:38
Siirtli öğrenci SED hizmeti sayesinde tıp fakültesini kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siirt’te yaşayan Mehmet Mekin Ahı, 18 yaşında olmasına rağmen hayatının en büyük hedeflerinden birine ulaştı: Tıp fakültesini kazanmak. Maddi durumu iyi olmayan bir ailenin en küçük çocuğu olan Mehmet, dört yıl önce Siirt Türk Telekom Fen Lisesi’ne girdiğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal ve Ekonomik Destek programına başvurdu. Bu program, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere maddi ve manevi destek sağlayarak çocukların eğitimlerine devam etmelerini ve hayallerini gerçekleştirmelerini hedefliyor.

Bakanlığın desteği sayesinde Mehmet, başarılı bir lise eğitimi geçirdi ve 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmeyi başardı. Mehmet, bu başarısının sırrını, her zaman yanında olan Bakanlık yetkililerinin desteğine bağlıyor. “Eğitim hayatım boyunca sürekli yanımda oldular,” diyor Mehmet, “Hem maddi hem de manevi destek sağladılar. Hayalim olan mesleğe adım atmak benim için büyük bir mutluluk.”

Mehmet, başarılı bir cerrah olmak ve Siirt’e hizmet etmek istiyor. “Annem bizi babasız büyüttü,” diye ekliyor, “Ağabeyim de Bakanlığın desteğiyle hukuk fakültesini bitirdi ve avukat oldu. Şimdi de ben, okuyup başarılı bir doktor olarak Siirt’e geri döneceğim.”

Mehmet’in ağabeyi Mehmet Kadir Ahı da, Sosyal ve Ekonomik Destek programından yararlananlardan biri. 2018 yılında hukuk fakültesini kazanarak, bugün başarılı bir avukat olarak çalışıyor. O da kardeşinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirtiyor ve “Bakanlığın desteği sayesinde hayallerimizi gerçekleştirdik,” diyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar, Mehmet’in başarısını kutlamak için Ahı ailesini ziyaret ederek Mehmet’e bir tablet bilgisayar hediye etti. Sidar, “Mekin’in tıp fakültesini kazanması bizleri gururlandırdı,” diyor, “Diğer çocuklarımız için de ilham kaynağı olacak bir başarı. Biz, her zaman çocuklarımızın yanında olacağız.”

Siirt’te 1588 çocuğun Bakanlığın Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlandığını belirten Sidar, “Bu program sayesinde, dezavantajlı durumda olan bireyler eğitimlerine devam edebiliyor ve hayallerini gerçekleştirebiliyorlar,” diyor. “Biz de bu çocukların her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Mehmet Mekin Ahı’nın başarısı, eğitimde fırsat eşitliğinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Sosyal ve ekonomik destek programları, çocukların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve hayallerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Mehmet, Siirt’te başarılı bir doktor olarak hizmet etmeyi hedefliyor ve başarısı, birçok çocuğa ilham kaynağı olacak.

siirt Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP