DOLAR 34,1142 0.28%
EURO 38,1059 0.12%
ALTIN 2.866,331,32
BITCOIN 21719712.45521%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Siirt Uluslararası 7. Kısa Film Festivali "Özgür Gazze" Temasıyla Gerçekleştirilecek
11 okunma

Siirt Uluslararası 7. Kısa Film Festivali "Özgür Gazze" Temasıyla Gerçekleştirilecek

ABONE OL
Eylül 5, 2024 07:48
Siirt Uluslararası 7. Kısa Film Festivali "Özgür Gazze" Temasıyla Gerçekleştirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl 7. kez düzenleniyor ve 15-18 Ekim tarihlerinde “Özgür Gazze” temasıyla sinemaseverlerle buluşuyor. Prof. Dr. Yasin Aktay’ın öncülüğünde 2018 yılında başlatılan festival, her yıl farklı temalarla, sinemanın gücünü toplumsal mesajlar iletmek için kullanıyor.

Geçtiğimiz yıl İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında “Kalbimiz Gazze” temasıyla düzenlenen festival, bu yıl da Filistin ve Gazze’ye odaklanıyor. Film gösterimleri, söyleşiler ve sunumlarla Gazze’nin direnişine dair derin bir bakış açısı sunulacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü himayesinde, Siirt Valiliği ev sahipliğinde ve Siirt Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen festival, her yıl daha geniş bir katılıma şahit oluyor. Bu yıl da birçok ülkeden film başvurusu alındı ve festivalin yoğun bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

FİLM FESTİVALİ, SİİRT’TE FİLİSTİN’İ ANLATACAK

Festivalin açılışı, tarihi Eruh’ta gerçekleşecek. Etkinlik boyunca Filistin’in kültürel, siyasi ve tarihi yapısı ele alınacak ve Filistinli misafirlerin katılımlarıyla Gazze’nin direniş hikayesi birinci ağızdan anlatılacak. Ayrıca, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve uluslararası sinema dünyasından isimler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve film gösterimleriyle festivale katkı sağlayacak.

FİNALDE “GRUP YÜRÜYÜŞ” KONSERİ

Festival, 18 Ekim Cuma günü Siirt’te Grup Yürüyüş’ün vereceği bir konserle sona erecek. Ödül töreni ve kapanış konuşmaları Siirt Merkez’de gerçekleştirilecek ve konserle tamamlanacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Film Festivali Siirt Valiliği Kültür Sanat Etkinlikler Filistin Festival Sinema Turizm Dünya Gazze Siirt

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP