DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Sıcak Hava Balonu Pilotu Türkiye Turizmine Hizmet Veriyor
7 okunma

Sıcak Hava Balonu Pilotu Türkiye Turizmine Hizmet Veriyor

ABONE OL
Eylül 12, 2024 10:47
Sıcak Hava Balonu Pilotu Türkiye Turizmine Hizmet Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilge Ezel, 62 yaşında ve 37 yıldır sıcak hava balonu pilotluğu yapıyor. Türkiye’nin turizm sektörüne önemli katkılar sağlayan Ezel, gökyüzü tutkusunu mesleğe dönüştürerek, sayısız turistin gökyüzüyle buluşmasına vesile oldu.

Ezel, 1987 yılında Kapadokya’da gerçekleştirdiği ilk uçuşuyla Türkiye’de balon turizminin öncülerinden biri oldu. Kapadokya’nın büyüleyici peribacaları ve diğer turistik bölgelerin semalarında süzülen Ezel, yıllarca Türkiye’nin dört bir yanını balonuyla gezdi.

Yüzlerce uçuş gerçekleştiren Ezel, sadece turistleri gökyüzüyle buluşturmakla kalmadı, aynı zamanda sektörde birçok kişiye de istihdam sağladı.

Şanlıurfa’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve “tarihin sıfır noktası” olarak kabul edilen Göbeklitepe’de de balon turlarını başlatan Ezel, bu özel bölgenin havadan keşfedilmesini sağladı.

Ezel, 6 yaşından beri havacılıkla ilgileniyor. Türk Hava Kurumu’nda havacılık eğitimi alan Ezel, daha sonra paraşütçülük ve model uçakçılık yaptı. Balon pilotluğuna ise Türkiye’ye ilk getirilen balonla başladı.

“İnsanları gökyüzüyle buluşturmak bana büyük mutluluk veriyor,” diyen Ezel, bu sayede birçok pilot ve paraşütçü yetiştirdiğini de belirtti. Şanlıurfa’da da pilot yetiştirmeyi hedefleyen Ezel, genç nesillere havacılık tutkusunu aşılamak istiyor.

Ezel, Kapadokya’da olduğu gibi Şanlıurfa’da da balon turizmini geliştirerek bölgeyi bir balon merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Türkiye’yi dünyaya tanıtmaktan büyük gurur duyan Ezel, ülke turizmine hizmet etmeye devam ediyor.

Kültür Sanat Göbeklitepe Kapadokya Türkiye Turizm Güncel Pilot

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP