DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Siber güvenliğe dijital kale   | Teknoloji Haberleri
13 okunma

Siber güvenliğe dijital kale | Teknoloji Haberleri

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:46
Siber güvenliğe dijital kale   | Teknoloji Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siber tehditlere karşı etkili bir savunma sağlamak için tasarlanan Siber Füzyon Merkezi, üç temel yapı taşından oluşuyor: Siber Tehdit İstihbarat Merkezi, Siber Operasyon Merkezi ve Zararlı Yazılım Analiz Laboratuvarı.

TEHDİTLERİ ÖNCE GÖRÜYOR

Siber Füzyon Merkezi’nin kalbi olan Siber Tehdit İstihbarat Merkezi, olası tehditleri önceden belirleyerek siber saldırıların önlenmesini hedefliyor. Merkez, elde ettiği kritik bilgileri kurumlar ve müşterilerle paylaşarak tehditlere karşı erken müdahaleyi sağlıyor. Ayrıca güvenlik birimlerine istihbarat sağlayarak proaktif bir savunma sistemi oluşturulmasına yardımcı oluyor.

Siber saldırılar başlamadan önlem almak

DÜNYA ÇAPINDA GÖZLEM

Siber Füzyon Merkezi’nin önemli bir bileşeni olan Siber Operasyon Merkezi, 7/24 kesintisiz olarak görev yaparak siber olaylara anında müdahale ediyor. Saldırıların kaynağını ve yönünü analiz eden merkez, detaylı bilgiyi Zararlı Yazılım Analiz Laboratuvarı’na iletiyor. Ayrıca hem Türkiye’de hem de dünya genelinde siber trafiği izleme kapasitesine sahip merkez, uluslararası zararlı yazılım paylaşım platformlarıyla iş birliği yapıyor.

ZARARLI YAZILIM İNCELEMESİ

Siber Füzyon Merkezi’nin önemli bir parçası olan Zararlı Yazılım Analiz Laboratuvarı (Z-Lab), sanal ve fiziksel ortamlarda zararlı yazılımların detaylı statik ve dinamik analizlerini gerçekleştiriyor. Farklı işletim sistemlerinde yapılan bu analizler, siber tehditlerin etkili bir şekilde tespit edilmesini ve ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Küresel ölçekte sistem çöküşü: Dijital kaos

Dijital kıyamet senaryosunun küçük bir örneği: Dünya error verdi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP