DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21572760.50081%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Sezgin Baran Korkmaz’dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti
13 okunma

Sezgin Baran Korkmaz’dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti

ABONE OL
Eylül 7, 2024 09:56
Sezgin Baran Korkmaz’dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’den Ağustos 2023’te serbest bırakılan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’nın programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Korkmaz, İnan Kıraç’tan 60 milyon dolar alacaklı olduğunu ve bu nedenle haciz işlemi başlattığını iddia etti.

Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu konuya müdahale ederek “Bu devlet meselesi, İnan Kıraç’ın borcunu sileceksin” dediğini öne sürdü. Soylu’nun kendisini makamına çağırdığını belirten Korkmaz, “Ben de tamam dedim ve hiçbir şey söylemeden ayrıldım” dedi.

Korkmaz, programda Kıraç Holding’in hisseleriyle ilgili ayrıntıları da paylaştı. “Nahum ailesi ile İnan Kıraç arasında bir sorun vardı. İnan Kıraç, Nahum ailesi ile anlaşamadığını ve benim dışarıdan bir kişi olarak onların hisselerini satın almamı istedi. Daha sonra kendisi bu hisseleri benden alacaktı. Ben de kabul ettim ve Nahum ailesi ile görüşerek Kıraç Holding’in %45 hissesini 60 milyon dolara aldım. Daha sonra paramı istediğimde İnan Kıraç bana yanaşmadı. Ben de alacağıma karşılık Kıraç hakkında ihtiyati haciz kararı aldırdım,” dedi.

“ERDOĞAN DOSYAYI ABDÜLHAMİT GÜL’E VERMİŞ”

Korkmaz, İnan Kıraç’ın Erdoğan’a giderek kendisinin kendisine çökmeye çalıştığını söylediğini ve Erdoğan’ın dosyayı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e verdiğini iddia etti. Gül, dosyayı inceleyerek Erdoğan’a bunun ticari bir alacak verecek meselesi olduğunu bildirdi. Daha sonra birileri Erdoğan’a bu işin içinde çökme meselesi olduğunu söyleyerek, işin İçişleri Bakanı’nın görev alanına girdiğini belirtti. Bunun üzerine Erdoğan dosyayı Süleyman Soylu’ya verdi.

“KÜRT OLDUĞUM İÇİN Mİ BANA BÖYLE DAVRANIYORSUNUZ?”

Soylu, Korkmaz’ı makamına çağırarak borcu silmesini ve hisseleri İnan Kıraç’a bedelsiz olarak vermesini istedi. Korkmaz, nedenini sorduğunda Soylu’nun “Bu devlet meselesi” dediğini ifade etti. Korkmaz, Soylu’ya “Kürt olduğum için mi bana böyle davranıyorsunuz?” diye sorduğunda, odadaki bir emniyet müdürü ona karşı çıktı. Tartışma sonrasında Korkmaz bakanlıktan ayrıldı. 10 dakika sonra tekrar çağrıldı. Soylu, “Bu devlet meselesi, İnan Kıraç’ın borcunu sileceksin” dedi. Korkmaz, hiçbir şey söylemeden ayrıldı.

“SENİ ANKARA’DA EZDİLER Mİ?”

Korkmaz daha sonra Ankara’da etkili birini arayarak bu konunun devletle ilişkisini öğrenmek istedi. Kişi, bunun devletle ilgisi olmadığını, Soylu’nun Erdoğan’a ve Kıraç’a şirin gözükmek için işgüzarlık yaptığını söyledi. Daha sonra başka biri Korkmaz’ı arayarak “Seni Ankara’da ezdiler mi?” diye sordu. Korkmaz’ın “Nasıl yani?” sorusuna, “Soylu, görüntülü olarak İnan Kıraç’ı aradı, olayı böyle anlattı” cevabını aldı. Korkmaz, İnan Kıraç’a çökmeye çalışmadığını, aksine Kıraç’ın kendisine çökmeye çalıştığını belirtti. “İnan Kıraç, kendisini yönetmiyor, kendisine vasi atanması lazım. Kızıyla yaşadığı sorunların arkasında da bu var. İnan Kıraç üzerinden İpek Kıraç’a da çökmek istiyorlar” dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Sezgin Baran Korkmaz Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Süleyman Soylu İnan Kıraç Politika Güncel Ankara Gündem Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP