DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2282436-2.27504%
İstanbul
17°

AÇIK

05:56

SABAHA KALAN SÜRE

Servet Çetin'den Fenerbahçe-Manchester United maçına teknik bakış: Dönüm noktası!
12 okunma

Servet Çetin'den Fenerbahçe-Manchester United maçına teknik bakış: Dönüm noktası!

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe evinde karşılaştığı İngiliz ekibi Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından teknik direktör Servet...

ABONE OL
Ekim 25, 2024 07:34
Servet Çetin'den Fenerbahçe-Manchester United maçına teknik bakış: Dönüm noktası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde Manchester United’ı konuk ettiği üçüncü hafta maçında 1-1’lik bir beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla sarı-lacivertliler, üç hafta sonunda puanını 5’e yükseltirken, Manchester United ise üç maçta da berabere kalarak 3 puanda kaldı. Teknik direktör Servet Çetin, karşılaşmayı teknik bakış açısıyla analiz etti.

Fenerbahçe – Manchester United maçı (VİDEO) daha fazla video için

KADIKÖY’DE MUHTEŞEM BİR ATMOSFER

Fenerbahçeli taraftarlar, Avrupa Ligi’nde Manchester United ile oynanan kritik maça büyük bir ilgi gösterdi. Hafta içi ve saat 22.00’de olmasına rağmen, takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlar Ülker Stadı’nı doldurdu. Destekleri muhteşemdi. Müsabaka öncesinde Ankara’daki hain saldırıyı kınayarak uzun süre teröre lanet tezahüratları yapan Fenerbahçe taraftarları, maç başladığında da adeta geceye damgasını vurdu. United’lı oyuncular her topu ayağına aldığında ıslıklar yükselirken, takımın geriye düşmesine rağmen sarı-lacivertli oyunculara karşı ateşleyici bir güç vardı.

MAXİMİN’DEN SÜPER ASİST

Manchester United karşısında Fenerbahçe’nin en etkili isimlerinden biri de Alan Saint-Maximin’di. Yıldız oyuncu, kritik maça son derece istekli başladı ve performansıyla dikkat çekti. Şık çalımlarıyla ve her topla yaptığı dikine driplinglerle rakibi sürekli tehdit eden başarılı oyuncu, kilidin açılmasında da önemli rol oynadı. Rakibini eksiltip klas bir ortayla En-Nesyri’yi bulan Maximin, skorun eşitlenmesini sağlayan isim olarak öne çıktı.

 

Servet Çetinden Fenerbahçe-Manchester United maçına teknik bakış: Dönüm noktası

İŞTE SERVET ÇETİN’İN DEĞERLENDİRMELERİ:

“Fenerbahçe için şunu söylemek gerek: Dün gece izlediğimiz, sezon başından beri gördüğümüz en iyi oyundu. Bunun tek bir nedeni var: Önde baskı… Bu maça kadar izlediğimiz ve çoğu zaman eleştiriye neden olan oyundaki temel eksiklik buydu. Önde baskı yapamayan veya yapmayı tercih etmeyen bir Fenerbahçe vardı. Önde baskı yapmak, avantaj demektir. Çünkü bundan önceki maçlarda hocanın anlayışı topun arkasına geçmekti. Hızlı oyuncu olmadığında bu konuda zorluk yaşanıyordu. Geçişi iyi yapamıyorlardı.

Servet Çetinden Fenerbahçe-Manchester United maçına teknik bakış: Dönüm noktası

Bugünkü en doğru şey, bu değişen anlayıştı, yani önde baskı. Kazanılan toplarla ataklar yapıldı ve çok net pozisyonlar yakalandı. Bu şekilde rakibi de zorladılar. Manchester United rahat hareket edemedi. Elbette onların açısından da bakarsak, son derece dinamik ve hızlı hücum silahlarına sahipler ve bunu da geçişleri doğru uygulayarak pozisyonlara dönüştürmeyi başardılar. Özellikle 3 net fırsat yakaladılar. Fenerbahçe adına da fırsatlar vardı ama 1-1 bitti. Bu oyun, Fenerbahçe için bir yol haritası olabilir hatta olmalı.

Orta yapmayı denemeli Diğer yandan En Nesyri’ye de değinmek gerek. Çok hareketliydi. Çok istedi, gezdi, rahatsız etti ve hak ettiği bir gol attı. Ona yakışan bir goldü. Saint Maximin performansı da önemli tabii ki. Genelde rakibi üzerine gidiyor ama orta yaptığında ne kadar tehlike üretebildiğini bu maçta göstermiş oldu. Bunları daha fazla denemeli. Sözün özü; büyük takımsanız önde baskıyla oynamak zorundasınız ve bunu Manchester’a yapıyorsanız Samsun’a karşı da rahat rahat yapabilirsiniz. Bu maç bir dönüm noktası olabilir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP