DOLAR 34,2632 0.42%
EURO 37,2355 0.46%
ALTIN 2.987,091,12
BITCOIN 23198321.1545%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı
5 okunma

Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı

Eski milli futbolcu Serhat Akın, 26 Eylül’de Beykoz'da katıldığı program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Saldırıya ilişkin 7 şüpheli hakkında ‘Tasarlayarak...

ABONE OL
Ekim 18, 2024 11:33
Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe ve A Milli Takım’ın eski futbolcusu Serhat Akın’a yönelik silahlı saldırı, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ayrıntılı olarak aydınlatıldı. Olay, 26 Eylül Perşembe günü saat 03.30 sıralarında, Beykoz’da Akın’ın katıldığı bir televizyon programından çıkışı sırasında gerçekleşti.

Saldırı sonrasında gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanırken, Muhammet A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmada, şüpheli Hasan Ş.’nin 25 Eylül’de şüpheliler Osman M., Ozan D. ve Eyüp Ü.’ye Akın’ı silahla vurmaları için talimat verdiği ortaya çıktı.

Şüpheliler, Akın’ın canlı yayın yaptığı Kavacık Mahallesi’ndeki konumu, bineceği aracı ve çıkış zamanını takip ederek planlarını detaylı bir şekilde oluşturdukları belirlendi. Olay günü, Eyüp Ü. yanında getirdiği maske ve tabancayı Osman M. ve Ozan D.’ye teslim etti.

Saat 03.30’da Ozan D., Akın’a yakın mesafeden üç el ateş etti. Akın, sağ ayağına bir, sol ayağına iki olmak üzere toplam üç atışla yaralandı. Şüpheliler, olay yerinden Osman M.’nin kullandığı motosiklet ile kaçtılar.

Soruşturma kapsamında, Osman M. ve Ozan D.’nin İriş T. ile irtibat kurarak 2 gün saklandığı, Ozan D.’nin olay sırasında kullandığı kaskın Muhammet A. tarafından temin edildiği, ayrıca Hasan Ş.’nin olayı azmettirmek için 250 bin lira ödeme yaptığı ve bu paranın Yunus G. aracılığıyla Osman M. ve Ozan D.’ye ulaştırıldığı tespit edildi.

Saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, 3 şüpheli “Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs”, 3 şüpheli “Yardım Etmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs” ve 1 şüpheli ise “Azmettirmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçlarından yargılanacak. İddianame, İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilme aşamasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.