DOLAR 34,2280 0.06%
EURO 37,9561 0.45%
ALTIN 2.916,52-0,43
BITCOIN 2090349-4.13999%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Serebral Palsili Çocuğa Başarılı Ameliyat
5 okunma

Serebral Palsili Çocuğa Başarılı Ameliyat

ABONE OL
Ekim 2, 2024 08:49
Serebral Palsili Çocuğa Başarılı Ameliyat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 yaşında serebral palsili (beyin felci) Eyüp Efe Altun, Eskişehir Şehir Hastanesinde ortopedi uzmanı Dr. Onur Gök tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla daha sağlam basabilmesi için tedavi edildi.

Ameliyat sırasında, Altun’un bacaklarındaki eğrilik ve doku bozuklukları düzeltildi. Ameliyat sonrası belden aşağısı alçıya alınan Altun, üç günlük bir doktor gözetimi altında hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi.

Dr. Gök, basına yaptığı açıklamada yaklaşık 1,5 saat süren ameliyatın hastanın yere daha sağlam basabilmesi için gerçekleştirildiğini söyledi. Ayak kısmının bir süre alçıda kalacağını da ekledi.

Fizik tedavinin ameliyat sonrasında sürece eşlik edeceğini belirten Dr. Gök, şöyle devam etti: “Hastamızın ameliyatında kasılmalar nedeniyle oluşan kemik anormalliklerini, kemiği kontrollü bir şekilde kırarak düzelttik. Gerilmiş olan kas kirişlerini de gevşettik. Şu anda düzgün bir yere basma durumu elde etmiş bulunuyoruz. Serebral palsi, ortopedi açısından maalesef kalıcı bir rahatsızlık. Kasılma sinyalleri sürekli olarak beyinden kaslara iletildiği için, belli aralıklarla kasılma oluşan yerlere müdahale etmemiz gerekecek. Şu anda sağ alt kısmını düzeltmiş olduk. Eğer ileride başka noktalarda sorun oluşursa, bununla ilgili yeni ameliyatlar planlayabiliriz.”

Kaynak: AA / Günhan Özceylan – Sağlık

Ameliyat Hastane Eğitim Sağlık Eyüp

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.