DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150241-0.65795%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Şener Şen’in tiyatro oyununa saldırı! Cam şişe fırlatıldı, oyuna ara verildi
4 okunma

Şener Şen’in tiyatro oyununa saldırı! Cam şişe fırlatıldı, oyuna ara verildi

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:48
Şener Şen’in tiyatro oyununa saldırı! Cam şişe fırlatıldı, oyuna ara verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Usta oyuncu Şener Şen, Ankara’daki Oran Açık Hava Sahnesi’nde “Zengin Mutfağı” oyununu sergilerken beklenmedik bir olay yaşandı. Oyun devam ederken, önce bir grup seslerini yükselterek sahneye doğru bağırdı. Ardından da duvarın arkasından izleyicilere cam şişeler fırlatıldı.

OYUNA ARA VERİLDİ

Gazeteci İsmail Arı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırı nedeniyle büyük bir panik yaşandığını ve oyunun durdurulduğunu belirtti. Yaşanan korku dolu anların ardından Şener Şen’in kararlı tutumu sayesinde oyun tamamlandı. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve eşinin de tiyatro gösterisini izleyenler arasında olduğu öğrenildi.

ZENGİN MUTFAĞI OYUNU NE ANLATIYOR?

Vasıf Öngören’in yazdığı “Zengin Mutfağı”, 1977 yılında, 15-16 Haziran direnişinin üzerinden 7 yıl geçtikten sonra kaleme alınmış bir tiyatro oyunu. “Zengin Mutfağı”, ilk olarak 1978 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarında Başar Sabuncu’nun yönetiminde sahnelendi ve Şener Şen “Lütfü Usta” karakterini canlandırdı. Oyun, işçi sınıfının mücadelesinin hem kendi içinde hem de toplumun farklı kesimleri üzerindeki etkilerini anlatan 1970’li yılları konu alıyor. Burjuva bir ailenin konağının mutfağında geçen oyun, gelişen sınıf hareketine kayıtsız kalmayan konağın sadık emekçilerinin değişimini ve yaşadıkları çelişkileri ele alıyor. “Zengin Mutfağı”, aynı isimle 1988 yılında Başar Sabuncu tarafından sinemaya uyarlandı ve filmin başrolünü yine Şener Şen üstlendi. Oyun ilk sergilendiği dönemin siyasi atmosferine rağmen, bir yıl sonra işçi sınıfının tarihine damgasını vuracak 1989 Bahar Eylemleri’nin arifesinde sergilendi.

Kaynak: Haberler.com / Kültür Sanat

Şener Şen Şener Şen Magazin Yaşam Kültür Sanat Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP