DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,470,41
BITCOIN 21768423.14897%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
19 okunma

Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926

ABONE OL
Ağustos 7, 2024 00:18
Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Perşembe akşamı saat 20:00’de, TRT 1’de yayınlanan “Sen Türkülerini Söyle” programı, türkü severleri ekran başına topluyor. Bu heyecan dolu yarışmayı canlı olarak izlemek için TRT 1 platformlarını ziyaret edebilirsiniz.

“SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE” PROGRAMI HAKKINDA

Programın jüri üyeleri, Türk müziğinin tanınmış isimlerinden oluşuyor. Öykü Gürman, Emre Yücelen, İsmail Altunsaray ve Aysun Gültekin, yarışmacıların performanslarını değerlendirerek, Türk müziğinin geleceğini şekillendirecek genç yetenekleri keşfetmeye çalışıyorlar.

JÜRİ ÜYELERİ HAKKINDA DETAYLAR

ÖYKÜ GÜRMAN

Öykü Gürman, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Hem pop hem de flamenko müziğinde yetenekli bir şarkıcı ve oyuncu olan Gürman, 2007 yılında ikiz kardeşi Berk ile birlikte Öykü ve Berk adlı grubu kurdu. Grup, 2010 yılında dağıldı.

EMRE YÜCELEN

Emre Yücelen, 1976 yılında Sakarya’da doğdu. 47 yaşında olan Yücelen, müzisyenlik kariyerine lise yıllarında Etwox müzik grubunu kurarak başladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Opera Şan bölümünü kazanan Yücelen, ayrıca iki yıl Jeoloji Mühendisliği eğitimi aldı. 2004 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Çok sayıda müzik aletini çalabilen Yücelen, Youtube kanalında müzik eğitimi, ses analizleri ve müzik sohbetleri gibi içerikler paylaşıyor.

İSMAİL ALTUNSARAY

1980 yılında Kırşehir’de doğan İsmail Altunsaray, Bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Türk saz ve ses sanatçısıdır.

ÖZHAN EREN

Özhan Eren, memleketi Amasya’da ilkokulu bitirdi. 1976 yılında Kuleli Askerî Lisesi’nden mezun olan Eren, 1980 yılında Kara Harp Okulu’nu tamamladı ve 1982 yılında MSB Harita Yüksek Teknik Okulu’ndan Harita Mühendisi olarak mezun oldu. Ankara ve Türkiye’nin çeşitli illerinde mühendislik yapan Eren, toprağını ve insanını tanıdı. Lise yıllarında okul orkestrasında başlayan müzik çalışmalarına, bestelerinin TRT Repertuvarına kabul edilmesiyle devam etti. Çeşitli özel dersler ve koro çalışmalarıyla müzik hayatını sürdüren Eren, Türk Müziği’nin çeşitli formlarında eserler üretti. Müzik tutkusu nedeniyle İstanbul’a taşınan Eren, birçok sinema filmi, televizyon dizisi, belgesel ve reklama müzik yaptı. Uzun bir aradan sonra yeniden şarkı bestelemeye başlayan Eren’in, çeşitli ödüller kazanan “Güle Yazdım” (2000), “Turnalara Tutun da Gel” (2001), “Sarıkamış’lı Geçmiş Zaman” (2003) ve “Kime Sorsam” (2005) isimli albümleri bulunmaktadır. Ayrıca, Ak Parti’nin 2011 seçimlerinde en çok dikkat çeken reklam filminin müziği olan “Aynı” şarkısının bestecisi ve söz yazarıdır.

AYSUN GÜLTEKİN

1963 yılında Erzurum’un İspir ilçesinde doğan Aysun Gültekin, TRT Türk halk müziği sanatçısıdır. TRT Erzurum Radyosu’nda alaylı olarak göreve başlayan Gültekin, Esat Kabaklı’dan müzik eğitimi aldı. 1992 yılında TRT İstanbul Radyosu’na tayin oldu. 2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Türk müziği dalında yılın sanatçısı seçilen Gültekin, “Sakarya Fırat”, “Pars: Narkoterör”, “Yabancı Damat”, “Köprü”, “Kurtlar Vadisi Irak”, “Kurtlar Vadisi Pusu” gibi dizilerde türküler seslendirdi. Ayrıca, “Anadolu Ninnileri” albüm projesinde yer aldı ve TRT stüdyolarında kaydettiği bazı türküleri “Bala Sarhoş” adıyla albüm olarak yayınladı. 16 Aralık 2011 tarihinde TRT Harbiye stüdyosunda verdiği konserle TRT’deki görevinden ayrıldı.

“SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE” CANLI İZLEME

“Sen Türkülerini Söyle” programını TRT 1 platformlarından canlı olarak izleyebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sen Türkülerini Söyle Sen Türkülerini Söyle Sen Türkülerini Söyle Sen Türkülerini Söyle Trt Trt Trt Televizyon Gündem Yaşam Kültür Sanat Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP