DOLAR 34,1067 0.2%
EURO 38,1049 0.01%
ALTIN 2.834,690,20
BITCOIN 21459841.6628%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:03

SABAHA KALAN SÜRE

Selimiye Camisi restorasyonun büyük bölümü tamamlandı
9 okunma

Selimiye Camisi restorasyonun büyük bölümü tamamlandı

ABONE OL
Eylül 5, 2024 07:48
Selimiye Camisi restorasyonun büyük bölümü tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin simgesi Selimiye Camisi, kapsamlı bir restorasyon süreci geçiriyor. Kasım 2021’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar, bilim kurulunun gözetimi altında titizlikle ilerliyor.

Restorasyon kapsamında caminin kurşun çatısı yenilenmiş, taşlar onarılmış, minareler ve kubbedeki işler tamamlanmıştır. Şu anda caminin iç ve dış mekanlarında devam eden çalışmalar, bölümler halinde ziyarete ve ibadete açık kalmasını sağlıyor.

Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, Selimiye Camisi’ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde incelediler.

Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, incelemenin ardından yaptığı açıklamada Selimiye Camisi’nin Edirne’nin ve Türkiye’nin en değerli miraslarından biri olduğunu vurguladı.

Gegeoğlu, “Edirne, tarih ve turizmin önemli merkezlerinden biri. Selimiye Camisi ise bu değerlerimizin gözbebeği. Hem dini açıdan hem de tarihi ve turistik önemiyle paha biçilmez bir değer” dedi.

Ziyaretçilerin yoğunluğunu özlediklerini belirten Gegeoğlu, restorasyon çalışmalarının hızla ilerlediğini ve ortaya çıkan sonuçların oldukça başarılı olduğunu dile getirdi.

Gegeoğlu, “Edirne’de güzel işler yapılıyor. Selimiye Camisi’nin restorasyonunun önümüzdeki yıl bahar aylarında tamamlanması planlanıyor. Bu kapsamlı projede kısa süreli gecikmeler olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Her şey planlandığı gibi ilerliyor. Ramazan ayına yetişmesini temenni ediyoruz ki, hep birlikte burada namaz kılarak ibadet edebilelim” diye konuştu.

Selimiye Camisi’nin restorasyonunun Edirne için son yıllarda gerçekleştirilen en kapsamlı ve değerli projelerden biri olduğu vurgulandı. Restorasyonda emeği geçen Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’in de çabaları takdirle karşılandı.

Kültür Sanat Türkiye edirne Güncel Kültür Sanat Cami

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.