DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Şeker hastalığı nedeniyle gözleri görmeyen çocuğun tedavi çağrısı
10 okunma

Şeker hastalığı nedeniyle gözleri görmeyen çocuğun tedavi çağrısı

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 07:45
Şeker hastalığı nedeniyle gözleri görmeyen çocuğun tedavi çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Sudenaz Şimşek, 7 yaşında teşhis edilen şeker hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybetti. Ailesi, sınırlı imkanlar nedeniyle Sudenaz’ın tedavisini tam olarak yaptıramadı ve küçük kızın gözleri yaklaşık bir yıl önce tamamen görmez oldu.

Çobanlık yapan babası Cebrail Şimşek ve ev hanımı annesi Rukiye Şimşek’in 5 çocuğundan en küçüğü olan Sudenaz, hastalığı nedeniyle anaokulundan sonra ilkokula başlayamadı. Okula gitmek, arkadaşlarıyla koşup oynamak isteyen Sudenaz’ın, okumayı çok sevdiği de biliniyor.

Annesi Rukiye Şimşek, kızının yeniden görmesi ve ilkokula başlaması için tedavisinin yapılmasını istiyor. “Sudenaz’ı tedavisi için doktorlara götürdük, ancak gözleri tamamen görmez oldu. Çocuğuma bir çare arıyorum. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Çocuğum okumayı çok seviyor, okumak istiyor ama gözleri görmüyor. Lütfen tedavisini yaptırarak yeniden görmesini sağlayın” diye yalvarıyor.

Sudenaz’ın arkadaşlarından Miraç Akçay, “Ona çok üzülüyoruz. Bizimle oynayamıyor. Yardım etsinler, arkadaşımız gözlerine kavuşsun” diyerek Sudenaz’ın tedavi edilmesi için çağrıda bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şeker Hastalığı Şeker Hastalığı Erzurum Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP