DOLAR 34,1930 0.09%
EURO 37,2505 0.23%
ALTIN 2.943,170,23
BITCOIN 23120050.44053%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

05:46

SABAHA KALAN SÜRE

Savcıyı makamında parmak sallayarak tehdit etti: Mermiye kafa atacak 500 adamları var
12 okunma

Savcıyı makamında parmak sallayarak tehdit etti: Mermiye kafa atacak 500 adamları var

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:43
Savcıyı makamında parmak sallayarak tehdit etti: Mermiye kafa atacak 500 adamları var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da bir çetenin, yeni doğan bebekleri gereksiz yere hastanelerde yatırarak haksız kazanç sağladığı ve bu sebeple 12 çocuğun hayatını kaybettiği iddia edildi. Bu şok edici iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden görüntüler ortaya çıktı.

Tehdit Edilen Savcı

Gazeteci Emrullah Erdinç, eski müsteşar olarak tanıtan bir şahsın savcıyı makam odasında parmak sallayarak tehdit ettiği görüntülerini kamuoyuna servis etti.

“500 Adamları Var” Tehditi

Çete adına alenen tehditler savuran şahıs, savcıya “Sadece seni koruyarak olmaz, eşini, babanı, çocuklarını da korumak lazım” diyerek baskı uyguladı. Şahıs, “Bu adamlar devlet için yurt dışında operasyon yapan adamlar, sokakta mermiye kafa atacak 500 adamları var, içerdekileri sal, benimle fotoğraf çekip paylaş sana hiç kimse dokunamaz” şeklinde tehditlerini sürdürdü.

12 Bebek Hayatını Kaybetti

İstanbul merkezli bir hastane çetesinin, Tekirdağ Çorlu ve İstanbul’daki bazı hastanelerde, haksız kazanç sağlamak için bebekleri boş yere yoğun bakım ünitesinde yatırdığı ve 12 bebeğin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Gereksiz Yoğun Bakım

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, özel hastanelerde dünyaya gelen veya başka hastanelerden sevk edilen yenidoğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakım ünitelerine yatırıldığı tespit edildi. Yoğun bakım ünitelerinin dolu görünmesi için, ihtiyaç duymayan bebeklerin bile hastanede tutulduğu ve hayatlarının hiçe sayıldığı ortaya çıktı.

1 Milyar TL’lik Vurgun İddiası

Bebeklerin 14 gün boyunca yoğun bakımda tutulduğu, işlemlerin ise SGK’ya fatura edildiği tespit edildi. Bu süre içinde ihmal edilen ve yeterli bakım göremeyen bebeklerin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bebeklerin doktor bile bulunmayan hastanelere yönlendirildiği, tam donanımlı hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin ise boş olduğu ortaya çıktı. Sağlık çalışanlarının 1 milyar TL’lik vurgun yaptığı iddia edildi.

25 Sağlık Çalışanı Tutuklu

Akademisyenlerden oluşan bir heyetin konuyla ilgili raporunu tamamladığı ve iddianame dosyasına girdiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında 25 sağlık çalışanı tutuklandı ve soruşturma genişletilerek devam ediyor.

Savcıyı makamında parmak sallayarak tehdit etti: Mermiye kafa atacak 500 adamları var
Kaynak: Haberler.com / Sağlık

İnsan Hakları, Operasyon, Yenidoğan, Hastane, Sağlık, Güncel, Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP