DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,470,41
BITCOIN 21768423.14897%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Şapkandaki enerjiyle telefonunu şarj et | Teknoloji Haberleri
7 okunma

Şapkandaki enerjiyle telefonunu şarj et | Teknoloji Haberleri

ABONE OL
Eylül 15, 2024 07:46
Şapkandaki enerjiyle telefonunu şarj et | Teknoloji Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık bilgilerimizi takip etmekle kalmayan giyilebilir teknolojiler, şimdi de enerji üretimi konusunda devrim yaratıyor. Akıllı telefon ve saatlerle başlayan bu teknoloji dalgası sınır tanımıyor. Moda dünyası ve teknoloji devleri, uzun süredir iş birliği halinde. Son zamanlarda güneş panelleriyle donatılmış şapkalar dikkat çekiyor. Hafifliğiyle öne çıkan bu şapkalar, güneşten enerji üretiyor. İstediğiniz zaman, ihtiyaç duyduğunuzda, şapkanızın kablosuyla cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.

TÜRKİYE PAZARINDA HIZLA YAYILIYOR

Şapkanın üst kısmında açıkça görülebilen esnek bir güneş paneli bulunuyor. Bu panel güneş ışığını emerek, şapkanın iç bandında gizli bulunan bir USB-C portuna enerji akışı sağlıyor. Bu enerjiyi de cihazlarınızı şarj etmek için kullanabilirsiniz. Açık havada zaman geçirenler için tasarlanan bu ürün, yürüyüşçüler, kampçılar ve priz bulamayan herkes için ideal. Yurtdışında satışı başlayan bu şapkaların fiyatları 50 ila 100 avro arasında değişiyor. Ülkemizde ise bazı modelleri 1.000 liraya satılmaya başladı.

AZ GÖRENLER İÇİN YENİ NESİL GÖZLÜK

Çinli Vision firması, miyop ve hipermetroplar için yeni bir gözlük modeli tanıttı. Bu gözlüklerin derecesini kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Karanlık veya loş ortamlarda daha iyi görüş sağlayan bu gözlük, 50 gram ağırlığında ve kamera ile kayıt yapabilme özelliğine sahip. Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonlardan görüntü paylaşımı da mümkün. Apple, Huawei ve Samsung gibi devler de günlük hayatı kolaylaştıran, maillerinizi okumanızı sağlayan ürünlerle gündemde. Akıllı telefonlardan sonra giyilebilir teknolojiler, hayatımızın her alanında yerini alıyor. Adım ölçen bileklik, video kaydı yapan gözlük, vücut ısısını dengeleyen mont, şeker kontrolü yapan implantlar gibi ürünler yeni dönemin habercisi.

SAMSUNG TESTİ GEÇTİ

Giyilebilir cihazlar, ölçüm kalitesiyle de üst seviyeye çıkmış durumda. Samsung Galaxy Watch’un zindelik ve fitness ölçüm özelliklerinden bazıları, Michigan Üniversitesi tarafından test edildi. Galaxy Watch’un kalp atış hızı, sıvı kaybı, azami VO2 ve vücut yağ yüzdesi gibi fitness takibi özelliklerinin doğruluk düzeyi gerçekçi olarak tespit edildi. Araştırmada, Galaxy Watch’un 2,5 km ila 20 km arasında değişen mesafelerdeki sıvı kaybını değerlendirme konusunda ilgili ölçüm ekipmanlarıyla yüzde 95’lik bir korelasyon gösterdiği belirtildi.

TEKNOFEST 2024 Adana ziyaretçi kayıtları başladı: Yerinizi almak için acele edin!

Dünyanın ilk üçe katlanabilir telefonu resmen satışta: Tüm detayları belli oldu! İşte fiyatı

AB mahkemesi onadı: Google’a 2,4 milyar euro para cezası

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP