DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2244574-0.33642%
İstanbul
25°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

Şanlıurfa’nın UNESCO Müzik Şehri Lansmanı 23 Ekim’de Gerçekleşecek
6 okunma

Şanlıurfa’nın UNESCO Müzik Şehri Lansmanı 23 Ekim’de Gerçekleşecek

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:49
Şanlıurfa’nın UNESCO Müzik Şehri Lansmanı 23 Ekim’de Gerçekleşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin kültürel mirasını dünya çapında tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. 23 Ekim’de düzenlenecek bir lansman etkinliğiyle Şanlıurfa’nın UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında katılımını kutlayacak. Bu etkinlik, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulacak.

Tarihi, kültürü, mutfağı ve müzik kültürüyle Türkiye’nin önemli bir merkezi olan Şanlıurfa, Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla uluslararası alanda tanınıyor. Şanlıurfa’nın müzik kültürü, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil olmasına yol açtı ve şehir artık “UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa” unvanını taşıyor.

Şanlıurfa için heyecan verici bir gelişme olan bu başarı, 23 Ekim’deki lansman etkinliğiyle kutlanacak. Bu özel etkinlik, Şanlıurfa’nın müzik ve gastronomi kültürünü tüm renkleri ve tatlarıyla dünyaya tanıtacak.

Etkinlikte, Şanlıurfa’nın müzik mirasını ve geleneksel müzik formlarını sergileyen “Geçmişten Günümüze Urfa’da Müzik” temalı bir sergi yer alacak. Yerel sanatçıların büyüleyici performansları, Şanlıurfa’nın müzik ve mutfak kültürünün benzersizliğini sergileyecek. Bu etkinlik, kültürel bir şölen olacak.

Lansmana diplomatik temsilciler, büyükelçiler, Şanlıurfa’da iş birliği yapılan uluslararası sivil toplum kuruluşlarının Türkiye temsilcileri ve önemli köşe yazarları davet edildi. Bu etkinlik, Şanlıurfa’nın uluslararası görünürlüğünü artıracak ve kültürel değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaya yardımcı olacak.

Şanlıurfa’nın zengin kültürel mirası ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılımından doğacak fırsatlar, lansmanın önemli konularından biri olacak. Şehir, “Müzik Şehri” olarak tanınmanın yanı sıra, yerel lezzetler ve tatlar sunarak gastronomi turizmi potansiyelini artıracak. “UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa” lansmanı, Şanlıurfa’nın turizm alanında tanıtımını da destekleyecek.

Haberler.com / Salih Söğüt – Kültür Sanat

Kültür Sanat Gastronomi Şanlıurfa Şanlıurfa Unesco Turizm Eğitim Yaşam Müzik Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP