DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154483-0.22424%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Şanlıurfa’dan gelen mevsimlik işçilere afet farkındalığı eğitimi
7 okunma

Şanlıurfa’dan gelen mevsimlik işçilere afet farkındalığı eğitimi

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 07:44
Şanlıurfa’dan gelen mevsimlik işçilere afet farkındalığı eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa’dan Sakarya’ya Gelen Mevsimlik İşçilere Afet Farkındalığı Eğitimi Verildi

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde fındık toplamak için Şanlıurfa’dan gelen mevsimlik işçiler ve çocuklarına, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afet farkındalığı eğitimi düzenlendi.

AFAD ekipleri, işçilerin konakladığı geçici çadır alanına giderek yangın güvenliği konusunda bilgi paylaştı. Ekipler, yangın söndürme tüplerinin doğru kullanımını gösterdi ve yangın durumunda yapılması gerekenler hakkında pratik bilgiler verdi.

Eğitimde, sağlık konularına da değinildi. AFAD ekipleri, kalp krizi, boğaza cisim kaçması, düşme, çarpma, kesik, kırık, yanık, kanama ve zehirlenme gibi acil durumlarda ne yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Çocuklar için ise afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler tiyatro gösterisi eşliğinde anlatıldı. Ayrıca, ekipler, afet ve acil durum çantalarında bulunması gereken temel malzemeleri tanıttı.

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, eğitim hakkında yaptığı açıklamada, 50 çadırda kalan yetişkinlere ve çocuklara üç aşamalı bir eğitim programı uyguladıklarını belirtti.

Şen, tiyatro gösterisiyle afet bilincini eğlenceli bir şekilde kazandırmayı hedeflediklerini ve bu projenin diğer ilçelere de yaygınlaştırılmasını planladıklarını ifade etti.

İnsani Yardım, Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (ARTE) Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Salihoğlu, eğitimlere verilen olumlu tepkilerden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Şanlıurfa’dan gelen işçilerin çavuşu Sinan Alçay, eğitimleri düzenleyen kurum ve kişilere teşekkür etti.

Şanlıurfa Sakarya AFAD Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP