DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141167-0.49246%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Şanlıurfa’da Dünya Neolitik Kongresi’nin Hazırlıkları Devam Ediyor
1 okunma

Şanlıurfa’da Dünya Neolitik Kongresi’nin Hazırlıkları Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 22, 2024 11:47
Şanlıurfa’da Dünya Neolitik Kongresi’nin Hazırlıkları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa, 4-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Dünya Neolitik Kongresi”ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde düzenlenecek olan bu önemli etkinlik, dünyanın farklı coğrafyalarında yapılan kazılarda elde edilen Neolitik Çağ bulgularını ele alacak.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’nin bulunduğu Şanlıurfa, Taş Tepeler Projesi ile Neolitik Çağ’a dair önemli bilgiler sunuyor. Kongre, bu projenin gerçekleştirildiği bölgede düzenlenerek, tarih ve arkeoloji alanlarında yeni keşiflere kapı açmayı hedefliyor.

64 ülkeden gelen akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek olan kongrede, Türk ve yabancı bilim insanları, Neolitik Çağ’a ilişkin araştırmalarını paylaşacak ve fikir alışverişinde bulunacaklar. Kongre, bin civarında katılımcı ve 480’den fazla kuruluş temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor.

Taş Tepeler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul, kongrenin Türkiye ve Şanlıurfa için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kongrenin, neolitik dönem uzmanlarını bir araya getirerek, bu alanda yeni araştırmalara ışık tutmasını umduklarını ifade etti.

Karul, kongre hazırlıklarının sürdüğünü ve aynı zamanda Taş Tepeler Projesi kapsamında Şanlıurfa’da Neolitik Çağ’dan kalma alanlarda kazı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Neolitik Çağ’a ait farklı coğrafyalardaki bulguların bu kongrede bir araya getirilmesinin dünyada bir ilk olacağını da vurguladı.

Kongre, bilim insanlarının yanı sıra arkeolojiye ilgi duyan herkese açık. Ancak sınırlı sayıda yer olduğu için, katılım sağlamak isteyenlerin önceden kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Etkinlik Kültür Eğitim Turizm Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.