DOLAR 34,1579 -0.01%
EURO 37,1068 -0.15%
ALTIN 2.943,650,24
BITCOIN 2292088-1.11149%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

05:46

SABAHA KALAN SÜRE

Şanlıurfa UNESCO Müzik Şehri Oluyor, Basın Toplantısında Deprem Hissedildi
5 okunma

Şanlıurfa UNESCO Müzik Şehri Oluyor, Basın Toplantısında Deprem Hissedildi

ABONE OL
Ekim 17, 2024 07:49
Şanlıurfa UNESCO Müzik Şehri Oluyor, Basın Toplantısında Deprem Hissedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, kentin UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na “Müzik” alanında dahil olması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında heyecan verici açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Gülpınar, Cumhuriyet Gastronomi Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa’nın eşsiz müzik mirasını dünyaya tanıtmak için uluslararası bir etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu.

Şanlıurfa’nın müziğinin ve kültürünün önemini vurgulayan Gülpınar, şunları söyledi: “Şanlıurfa müziği, halk kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak, tarih boyunca duygularımıza tercüman olmuş ve köklü bir geçmişe sahiptir. Geleneksel enstrümanlarımız ve melodilerimiz, dinleyicileri farklı bir dünyaya götürmektedir. Bu bağlamda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, 23-24 Ekim’de düzenleyeceğimiz büyük lansman etkinliğiyle UNESCO Müzik Şehri ilan edilmemizi coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bu etkinlik, yerel sınırları aşarak dünya genelindeki müzik şehirleriyle kültürel zenginlikleri paylaşmayı amaçlayan bir platform olacak.”

Gülpınar, Şanlıurfa’nın kültürel zenginlikleri ve tarihi değerleriyle uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirterek şunları ekledi: “Bu önemli organizasyona 6 kıtadan 24 büyükelçi katılacak. Ayrıca Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş ve encümen üyeleri de etkinliğe katılacak. Etkinlik, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları temsilcileri, büyükşehir meclis üyeleri, il protokolü ve üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla zenginleşecek. Bu katılımlar, Şanlıurfa’nın kültürel mirasını koruma ve tanıtma çabalarımıza büyük bir katkı sağlayacaktır.”

Etkinlik kapsamında Türk müziğine önemli katkılar sağlayan sanatçılara “Müziğe Katkı Onur Ödülü” verileceğini belirten Gülpınar, kente gelen misafirlerin Şanlıurfa’nın eşsiz yöresel lezzetlerini tatma ve tarihi yerleri görme fırsatı bulacaklarını söyledi.

Toplantının son kısmında Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı sırasında Belediye Başkanı Gülpınar, soğukkanlılığını korudu. Deprem anında Gülpınar, “Deprem oluyor şu anda, bayağı oluyor. Büyük bir deprem oldu, yakın civarda herhalde merkez üstü neresi acaba? Allah korusun.” dedi.

Depremden kısa bir süre sonra toplantı sona erdi.

Kasım Gülpınar Kültür Sanat Doğal Afet Gastronomi Gülpınar Malatya Güncel Deprem Unesco Kültür Sanat Yaşam Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.