DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2159918-0.08811%
İstanbul
18°

KAPALI

05:41

SABAHA KALAN SÜRE

Sancaktepe’de 11. Kitap Günleri ve Kültür-Sanat Sezonu Açılışı Gerçekleşti
5 okunma

Sancaktepe’de 11. Kitap Günleri ve Kültür-Sanat Sezonu Açılışı Gerçekleşti

ABONE OL
Ekim 12, 2024 08:47
Sancaktepe’de 11. Kitap Günleri ve Kültür-Sanat Sezonu Açılışı Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, 11. Kitap Günleri’ni ve 2024-2025 Kültür-Sanat sezonunun açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. Etkinliğe 40’tan fazla yayınevi ve 36 yazar katılarak zengin bir içerik sundu. Açılışın ilk gününde, ünlü yazar Ahmet Ümit, onur konuğu olarak kitapseverlerle bir araya geldi.

Meydan Park Etkinlik Alanı’nda düzenlenen açılışa, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl 11. kez düzenlenen Kitap Günleri, Sancaktepe’de 2024-2025 Kültür-Sanat sezonunun da başlangıç ​​noktası oldu. 12 ay boyunca çeşitli etkinliklerle dolu geçecek sezon, söyleşilerden tiyatro oyunlarına, konserlerden seminerlere ve anma programlarına kadar geniş bir yelpazede sanatseverlere keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor.

Sezonun ilk günü, fotoğraf sanatçısı Khosro Vahabi’nin ‘Benim Ormanım’ isimli fotoğraf sergisi ve ‘Hamiyet Bir Peyk’ müzikali, Sancaktepe sahnesinde izleyicilerle buluştu.

YEĞİN: BİNLERCE VATANDAŞIMIZIN KATILMASINI BEKLİYORUZ

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, 11. Kitap Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğe gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekti. Özellikle çocukların ve velilerin katılımının memnuniyet verici olduğunu belirten Yeğin, “Festival 11 gün boyunca sürecek. Burayı geleneksel hale getirmiş bir durumdayız. Fuarımıza binlerce vatandaşımızın katılmasını bekliyoruz. Sancaktepe Kitap Fuarı inşallah önümüzdeki günlerde daha etkili bir merkeze dönüşecek” dedi.

‘SANCAKTEPE’Yİ YAŞAYAN BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Yeğin, konuşmasının devamında, Sancaktepe ilçesinin kültür-sanat sezonunun da açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti. “Çok önemli ressam sanatçımız bizlerle, onun eserlerini birlikte inceledik, hepsi çok keyifli. Bütün komşularımıza incelemelerini tavsiye ediyorum” diyen Yeğin, sezon boyunca konserler, festivaller, resim sergileri ve sportif faaliyetlerin yer alacağını vurguladı. “Sancaktepe’yi yaşayan bir şehre dönüştürmeyi hedefliyoruz. Önemli bir yıl geçireceğiz, geride bıraktığımız 6 ay var. Bu 6 aylık değişim sürecinde birçok etkinlikle komşularımızı bir araya getirdik. Bizim amacımız Sancaktepe’de yaşayan insanların mutlu, huzurlu olması. Kültürel ve sanatsal anlamda faaliyet gerçekleştirerek toplumun bir araya gelmesini sağlıyoruz. Sancaktepe’yi güzel günler bekliyor” diye konuştu.

ÜMİT: İNSANLARA KÜLTÜR GÖTÜRMEK ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY

Yazar Ahmet Ümit, etkinlikte yaptığı konuşmada, Alper Yeğin’in davetini kabul ederek Sancaktepe Kitap Günleri’nde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Burayı daha işlevli hale getireceğiz, bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Belediyelerin görevleri arasında insanlara kültür götürmek çok önemli bir şey. Çağdaş bir toplum yaratmamız için çocuklarımızın, insanlarımızın kitap okuması, sanatla ve edebiyatla ilgilenmesi gerekiyor. Kitap Günleri de bunun en önemli araçlarından biri. Bu nedenle burada bulunmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Sancaktepe Belediye Yerel Haberler Kültür Sanat Sancaktepe Etkinlik Edebiyat Kültür Eğitim Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP