DOLAR 34,1507 0.06%
EURO 38,2341 0.11%
ALTIN 2.873,67-0,04
BITCOIN 21702270.32644%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Festivali Başladı
13 okunma

Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Festivali Başladı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 08:48
Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, 1 Eylül’e kadar sürecek olan Kültür Sanat Festivali’nin kapılarını açtı. Festival kapsamında ünlü sanatçıların yer aldığı konserler, çeşitli atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleniyor. Sanatı daha da yaygınlaştırmayı hedefleyen festival, çocuklara yönelik sahne gösterileri, geleneksel halk oyunları, şiir dinletileri ve söyleşiler gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Festivalin ilk gününde Güler Duman ve Volkan Konak sahne aldı.

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, festivalin önemini vurgulayarak, “Bir şehrin kimliğinin oluşmasında kültürel ve sanatsal faaliyetlerin önemi büyüktür. Bu nedenle Sancaktepe’de kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem veriyoruz. Yakın zamanda şehir tiyatrosu sahneleri oluşturacağız ve çeşitli tiyatro oyunlarını Sancaktepelilerle buluşturacağız. Kültür ve sanatın gücüne inanıyoruz ve bu alanda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

İstanbul Sancaktepe Meydan Park’ta düzenlenen festivalde, çocuk ve kadınlara yönelik atölye çalışmalarının yanı sıra, sahne gösterileri, geleneksel halk oyunları, şiir dinletileri, söyleşiler ve konserler yer alıyor. 29-30 Ağustos tarihlerinde Meydan Park’ta, 31 Ağustos’ta ise Ayazma Yaşam Vadisi’nde gerçekleşen etkinliklere ücretsiz ring seferleri düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde halk oyunları gösterisiyle başlayan program, Güler Duman ve Volkan Konak’ın konserleriyle devam etti.

Festivalin ikinci gününde Yeni Türkü ve İlyas Yalçıntaş, üçüncü gününde Gülcihan Koç, Niyazi Koyuncu, dördüncü gününde ise Türküler Sevdamız konseri, ardından Tolga Sağ, Yılmaz Çelik, Muharrem Temiz, Cengiz Özkan, Rewşan ve Mikail Aslan sahne alacak.

‘COŞKULU BİR FESTİVAL’

Festival kapsamında konuşan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, “4 gün sürecek olan festival, Sancaktepe’nin farklı noktalarında gerçekleşecek. Festival bugün ve yarın Meydan Park’ta, 31 Ağustos’ta Ayazma Yaşam Alanı’nda, 1 Eylül’de ise Sarıgazi’de olacak. Konserler, Sancaktepelilerin büyük ilgi gösterdiği sanatçılar tarafından verilecek. Festivalde, çocuk ve kadınların eğlenebileceği ve ilgi duydukları alanlarda atölye çalışmaları düzenledik. Etkinliklerimiz 14.00’te başlayıp, gece boyunca devam ediyor. Festival büyük bir coşkuyla geçiyor. Daha önce de bu alanda konserler düzenledik” dedi.

‘KÜLTÜR VE SANAT ŞEHİR KİMLİĞİNİ ŞEKİLLENDİRİR’

Kültür ve sanatın bir şehrin kimliğini şekillendirmede önemli bir rol oynadığını vurgulayan Kılıç, “Bir şehre kimlik kazandırmak için kültürel ve sanatsal faaliyetlere öncelik verilmesi gerekiyor. Sancaktepe’de tiyatro alanında önemli bir adım atıyoruz. Önümüzdeki sezon açılışıyla birlikte tiyatroyu aktif bir şekilde işleteceğiz. Şehir tiyatrosu sahneleri oluşturacağız. Zaten mevcut olan devlet tiyatrolarıyla birlikte birçok tiyatro oyununu Sancaktepelilere ulaştıracağız. Kültür ve sanatın gücüne inanıyoruz ve bu alanda yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Sancaktepe Belediye Sancaktepe Festival Etkinlikler Sanat Kültür Belediye Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP