DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Samsun’da Gezici Kütüphane ile Sokak Oyunları Festivali Düzenlendi
5 okunma

Samsun’da Gezici Kütüphane ile Sokak Oyunları Festivali Düzenlendi

ABONE OL
Eylül 16, 2024 10:48
Samsun’da Gezici Kütüphane ile Sokak Oyunları Festivali Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Samsun’a gönderilen “Gezici Kütüphane”, çocukları kitapların büyülü dünyasına götürürken, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarıyla da geçmişin eğlencesine yolculuk ettiriyor.

2024 yılında Gazi İl Halk Kütüphanesi’ne teslim edilen Gezici Kütüphane, bugüne kadar yaklaşık 30 farklı noktada, aralarında mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının da olduğu yaklaşık 5000 çocuğa ulaşarak kütüphane hizmetini onlara taşıdı.

Gezici Kütüphane sadece kitapları değil, aynı zamanda çocukların unutulmuş sokak oyunlarını tekrar keşfetmelerini sağlayan eğlenceli etkinlikleri de beraberinde getiriyor.

Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi, bu kapsamda düzenlediği unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları şenliğinin ikinci bölümüyle çocuklara keyifli bir gün yaşattı.

Batıpark’ta gerçekleştirilen şenlikte çocuklar, seksek, halat çekme, sandalye kapmaca, ip atlama ve çuval yarışı gibi çocukluk oyunlarını oynayarak neşe dolu vakit geçirdi.

Şenlik, veliler için de nostaljik bir yolculuk oldu. Çocukluk oyunlarını izlerken geçmişe özlem duyan bazı veliler, çocuklarıyla birlikte oyunlara katılarak unutulmuş anıları canlandırdı.

Etkinliğe katılan çocuklara kitap hediye edildi, yüzleri boyandı ve katılımcılara yiyecek ve içecek ikramları yapıldı.

Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mikdat Malat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları hem kitaplarla buluşturmayı hem de onlara unutulmuş sokak oyunlarını hatırlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Bazı oyunların unutulmaya başlandığına dikkat çeken Malat, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hem unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını hatırlatmak ve öğretmek, hem de ebeveynlere çocukluk oyunlarını tekrar yaşatmak için buradayız. Kütüphane otobüsümüzle birlikte bu ve benzeri etkinliklerde Samsun halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Çocukluğumun oyunlarını tekrar yaşamak harika bir deneyim oldu”

Çocuğuyla şenliğe katılan Soner Han Sağlam, “Çocukluğumuzun oyunları olan seksek, halat çekme gibi oyunları görünce çocuğumu da alıp geldim. Çocuğum 2,5 yaşında ve biz dışarıda oynayan bir nesildik. Çocukların da böyle bir ortamda oyun oynadığını görmek beni çok mutlu etti. Çocukluğumun oyunlarını tekrar yaşamak harika bir deneyim oldu.” diye konuştu.

Hasret Adıyaman Erbay da “Çocuklar ev içinde sıkılıyor. Burada çuval yarışı, halat çekme ve seksek gibi oyunları oynadılar. Biz bu oyunları sokakta oynuyorduk, çocuklarımız da programla tanışmış oldu. Kitap ödülleri çocukları kitaba daha yakınlaştırdı.” dedi.

Şenliğe katılan çocuklardan Bartu Gül, “Buraya geldiğim için çok mutluyum. En sevdiğim oyun halat çekme oldu ve sandalye kapmaca oyununda ikinci oldum.” diyerek eğlenceli vakit geçirdiğini belirtti.

Meryem Erbay ise kitap hediye edildiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

İpek Demircan da anne babasının oynadığı oyunları oynamaktan keyif aldığını söyledi.

Kaynak: AA / Tuğçe Turgu – Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Etkinlik Kültür Eğitim Güncel Turizm samsun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP