DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2138011-0.78984%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

Şampiyonların üniversiteleri belli oldu! 4’ü aynı bölümde
10 okunma

Şampiyonların üniversiteleri belli oldu! 4’ü aynı bölümde

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 07:38
Şampiyonların üniversiteleri belli oldu! 4’ü aynı bölümde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen sınavda, 9 öğrenci 500 tam puan alarak zirveye ulaştı. Sınavda TYT, AYT sözel, eşit ağırlık, sayısal ve Yabancı Dil Testlerinde (YDT) birer ve beşer öğrenci tam puan elde etti.

ŞAMPİYONLAR ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavda birinci olan 9 öğrencinin tercih ettiği bölümler de belli oldu. 4 öğrenci mühendislik, 3 öğrenci ekonomi/iktisat, 1 öğrenci işletme ve 1 öğrenci ise tıp fakültesini kazandı.

TYT birincisi, Mersin-Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi mezunu Süleyman Mete Genç, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazandı. AYT sayısal birincisi Elazığ-Cemil Meriç Fen Lisesi mezunu Arda Taşdemir ise Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğine yerleşti.

YDT Fransızca birincisi İstanbul-Çapa Fen Lisesi mezunu Yunus Emre Aydoğan, Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazandı. YDT İngilizce birincisi İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunu Mehmet Alp Güneş ise ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazandı.

AYT sözel alanında birinci olan Rize-Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi mezunu Fatih Emre Düzcan ve AYT eşit ağırlık alanında birinci olan İstanbul-Galatasaray Lisesi mezunu Berra Kuruş, Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü kazandı. YDT Arapça birincisi İstanbul-Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Yusuf Salih Orhan, Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünü (tam burslu) kazandı.

YDT Rusça birincisi Ankara-Ayrancı Anadolu Lisesi mezunu Safiye Yaşar, Bilkent Üniversitesi İşletme (tam burslu) bölümüne yerleşti. YDT Almanca birincisi İstanbul-Kabataş Erkek Lisesi mezunu Sevgi Kırmızıbekmez ise İstanbul-Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesini (Türkçe) kazandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bilgisayar Ekonomi ankara Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP