DOLAR 34,2929 0.5%
EURO 37,2382 0.48%
ALTIN 2.986,641,11
BITCOIN 23230011.58362%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
7 okunma

Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

ABONE OL
Ekim 18, 2024 07:47
Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin geleneksel hale getirdiği “Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali”, bu yıl 10. kez düzenlendi. Festival, Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış programıyla sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği festival, sadece öğrencilerin katılımına açık bir yarışmaydı. Dünyanın dört bir yanından, 44 ülkeden toplam 2 bin 533 film festivale başvuru yaptı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, tarihten aldığımız ilhamla geleceğe doğru ilerlememizin önemini vurguladı. Yavuz, güçlü bir medeniyetin mensupları olmamıza rağmen, bazı olumsuzluklarla karşılaştığımızı da belirtti. “Herkesin en iyi şekilde çalışması ve iyiliği yaymaya odaklanması gerektiğini” ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, film çekmenin bilgi ve derdi beraberinde getirdiğini vurguladı. “Derdi olmayanın sineması olmaz, dertli olmayan filmci olamaz” diyen Güven, festivalleri de dertleşme platformları olarak tanımladı.

Güven, kısa filmlerin sektörde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, dijital çağda hikaye anlatım biçiminin kısa filmlerle daha da önem kazandığını ifade etti. Kısa filmcilerin maddi imkanlarının sınırlı olmasına rağmen büyük fikirler ürettiğini vurgulayan Güven, kısa filmlerin kendi başına tam bir sanat eseri olduğunu belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, sanatın toplumların ve şehirlerin gelişmişlik seviyesini gösteren en önemli faktör olduğunu belirtti. Belediyenin, Sakarya’nın her alanında sanat ve kültür faaliyetlerini desteklediğini ve gençleri sanatla buluşturmayı amaçladığını ifade etti.

Kapanış töreninde, kurmaca film ve belgesel dalında ödüller sahiplerini buldu. “MÜSİAD Onur Ödülü” ise Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh’e verildi.

Festivalin Onur Ödülü ise Türk sinemasına önemli katkılar sağlamış isimlere verildi. Bu isimler arasında Canan Perver, Temel Gürsu, Ayfer Özcan, Suna Selen, Yavuz Karakaş, Ali Yılmaz, Kaya Ererez, Şermin Hürmeriç, Mahmut Cevher, İncilay Özdemir, Mustafa Uzunyılmaz, Ali Düşenkalkar, Engin Şenkan, Pelin Akil, Necdet Kökeş ve A. Selim Tuncer yer alıyordu.

Törene, sinema ve akademi dünyasından birçok isim katıldı. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel de törende hazır bulundular.

Sakarya Üniversitesi Film Festivali Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlik Festival sakarya Turizm Güncel Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP