DOLAR 34,1076 0.25%
EURO 38,1422 0.19%
ALTIN 2.874,181,60
BITCOIN 2152986-0.08265%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

19:12

AKŞAMA KALAN SÜRE

Şair ve Ressam Altan Çiloğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
7 okunma

Şair ve Ressam Altan Çiloğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 07:48
Şair ve Ressam Altan Çiloğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü şair ve ressam Altan Çiloğlu, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Çiloğlu’nun cenazesi, İzmir’in Foça ilçesindeki bir kafeteryada düzenlenen anlamlı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Foça’nın sevilen isimlerinden olan Altan Çiloğlu, son yıllarda kanser ve böbrek yetmezliği nedeniyle mücadele ediyordu. Hayatının son dönemlerini geçirdiği, aynı zamanda sanat merkezi olarak da bilinen bir kafede düzenlenen tören, Çiloğlu’nun hayatını ve sanatını anlatan duygusal bir anmaydı. Törende Çiloğlu’nun şiirleri okundu, sevdiği şarkılar ve türküler seslendirildi, anıları paylaşıldı.

‘ÖLÜM VE YAŞAM BİR BÜTÜNÜ OLUŞTURUR’

Törende yazar ve şair Ataol Behramoğlu, duygulu bir konuşma yaparak Çiloğlu’nu anlattı. John Steinbeck’in bir eserinden alıntı yaparak, bu özel mekanın artık bir yurt gibi olduğunu, çünkü değerli bir dostlarını oradan uğurladıklarını belirtti. Behramoğlu, ölüm ve yaşamın bir bütün olduğunu vurguladı ve “Ölüm ve yaşam bir bütün oluşturur. Bu uğurlayış bana bu duyguyu da yaşattı. Sevgili Altan’da Erzurumlu olduğu kadar birazda deliydi. Deli bir Erzurumlu idi. Ölümle sona erecek hayatta çok fazla akıllı olmaya da gerek yok. Biraz deli olmak iyidir. Altan böyle biriydi. Uğurlar olsun sevgili kardeşim” diyerek Çiloğlu’nu sonsuzluğa uğurladı.

Törenden sonra Çiloğlu’nun tabutu alkışlarla omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Foça Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Çiloğlu’nun cenazesi Foça Yeni Kabristanı’nda toprağa verildi.

Haber – Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edebiyat Ressam İzmir Foça Foça Edebiyat Tören Sanat Kültür Ölüm Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP