DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569660.20422%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Başlıyor
18 okunma

SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Başlıyor

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:38
SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek.

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA) tarafından organize edilen SAHA Expo, dünyanın önde gelen savunma sanayi fuarlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu yıl fuara 150 binden fazla ziyaretçi gelmesi ve 2 milyar doları aşan bir ihracat hacmi hedefleniyor.

‘DÜNYA LİDERLERİ BİR ARAYA GELİYOR’

SAHA Expo Genel Müdürü Murad Çakır, ODTÜ Teknokent’te düzenlediği basın toplantısında uluslararası katılımın ve ziyaretçi taleplerinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Çakır, SAHA Expo’nun yalnızca bir fuar değil, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren bir buluşma olduğunu vurguladı. “Bu yıl çok sayıda panel düzenlenecek ve yurt içi ve yurt dışından sektör uzmanları, sektörün en önemli konularını ele alacak. Aynı zamanda 400 civarında resmi heyetin fuara katılmasını bekliyoruz. Dünyanın dört bir yanından başbakanlar, bakanlar, genelkurmay başkanları ve diğer üst düzey yetkililer fuarımıza katılacak,” dedi.

‘HALKA AÇIK GÜNLER ARTIYOR’

SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça ise SAHA Expo’nun çok kısa sürede dünya çapında benzersiz bir başarıya ulaştığını dile getirdi. “Geçtiğimiz fuarda elde ettiğimiz rakamları bu yıl daha da yükselterek 150 binden fazla ziyaretçiye ulaşmayı ve fuar süresince gerçekleştirilecek imza törenleri ile 2 milyar doların üzerinde bir ekonomik değere ulaşmayı hedefliyoruz. Savunma sanayi ihracatımız hızla büyüyor. Kilogram başına ihracata baktığımızda, savunma sanayinin ülkemiz için en karlı sektörlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Fuar, geçtiğimiz yıllarda 4 gün olarak düzenleniyordu. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun ilgi üzerine bu yıl fuar süresi 5 güne çıkarıldı. Vatandaşlarımız için fuarın halka açık gün sayısı ikiye çıkarıldı. Bu nedenle 25 Ekim 2024 Cuma ve 26 Ekim 2024 Cumartesi günleri 18 yaş sınırı çerçevesinde halka açık günler olarak planlandı,” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Ekonomi İhracat Uzay Havacılık İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP