DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21557190.26908%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Başlıyor
19 okunma

SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Başlıyor

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:37
SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan SAHA Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek.

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA) tarafından düzenlenen SAHA Expo, dünyanın önde gelen savunma sanayi fuarları arasında yer alıyor. Bu yıl, 150 binden fazla ziyaretçi ağırlaması ve 2 milyar doları aşan ihracat odaklı bir iş hacmi hedefleniyor.

‘DÜNYANIN HER YERİNDEN YETKİLİLER KATILACAK’

SAHA Expo Genel Müdürü Murad Çakır, ODTÜ Teknokent’te düzenlenen basın toplantısında bu yıl uluslararası katılımın ve ziyaretçi talebinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Çakır, SAHA Expo’nun sektör paydaşlarını bir araya getiren bir buluşma noktası olduğunu vurguladı. Bu yıl, sektör profesyonellerini bir araya getiren çok sayıda panel düzenlenecek ve sektörel konular ele alınacak. Ayrıca 400’ün üzerinde resmi heyetin katılımı bekleniyor. Bu heyetler arasında başbakan, bakan, genelkurmay başkanı ve diğer yetkililer yer alıyor.

‘2 GÜN HALKA AÇIK’

SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça ise SAHA Expo’nun kısa sürede büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl elde edilen başarının bu yıl daha da üstüne çıkması hedefleniyor. Bu yıl, 150 binden fazla ziyaretçi ve 2 milyar doları aşan ekonomik değer hedefleniyor. Savunma sanayi ihracatının hızla arttığı vurgulanarak, savunma sanayinin kilogram başına en karlı sektör olduğu belirtildi. Fuar, bu yıl vatandaşlardan gelen yoğun ilgi üzerine 5 güne çıkarıldı. Geçtiğimiz yıllarda 4 gün süren fuarda, halk günleri 2 güne çıkarıldı. Buna göre 25 Ekim 2024 Cuma ve 26 Ekim 2024 Cumartesi günleri, 18 yaş ve üzeri ziyaretçiler için halk günleri olarak düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Ekonomi İhracat Uzay Havacılık İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP