DOLAR 34,1140 0.28%
EURO 38,1546 0.22%
ALTIN 2.875,961,66
BITCOIN 2147843-0.55201%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığından Batı Nil Virüsü enfeksiyonu uyarısı
13 okunma

Sağlık Bakanlığından Batı Nil Virüsü enfeksiyonu uyarısı

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:44
Sağlık Bakanlığından Batı Nil Virüsü enfeksiyonu uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de 2010 yılından bu yana görülen Batı Nil Virüsü enfeksiyonuna dair bir uyarı yayımladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: BATI NİL VİRÜSÜ ENFEKSİYONUNA DİKKAT!

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, virüsün görüldüğü bölgelerde yaşayan veya bu bölgelere seyahat eden kişilerin, Batı Nil Virüsü bulaşma riskine karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Enfeksiyonun önlenmesinin en etkili yolu sivrisineklerden korunmak olduğu vurgulandı. Bu nedenle, ilgili bölgelerde seyahat edenlerin Bakanlığın yayımladığı seyahat talimatlarına uymaları önemle tavsiye edildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu Uyarısı

HASTALARIN ÇOĞUNDA BELİRTİ GÖRÜLMÜYOR

Açıklamada, virüse yakalananların yaklaşık %80’inde herhangi bir belirti görülmediği, ancak %20’sinde ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, lenf bezlerinde şişlik, bulantı-kusma ve cilt döküntüleri görülebileceği belirtildi. Hastaların iyileşme süresinin genellikle 1 hafta olduğu ifade edildi.

Vatandaşların, Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu riski taşıyan ülkeler hakkında bilgi almak için seyahat sağlığı merkezlerinden veya 444 77 34 numaralı seyahat sağlığı hattından bilgi alabileceği belirtildi.

BATI NİL VİRÜSÜ VE BELİRTİLERİ

Batı Nil Virüsü, tropik ve ılıman iklimlerde yaygın görülen bir virüstür. İlk olarak 1937 yılında Uganda’nın Batı Nil Bölgesinde tespit edildi. Virüs, sivrisinekler aracılığıyla tüm memeli hayvanlara ve insanlara bulaşabilir. Hastalık, 2-8 gün süren bir kuluçka döneminin ardından yüksek ateş, bulantı ve ağrı ile kendini gösterir. Ağır vakalarda ise hasta yarı-koma durumuna girebilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Batı Nil Virüsü Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP