DOLAR 34,2008 0.03%
EURO 37,2902 0.2%
ALTIN 2.947,390,72
BITCOIN 23239213.13%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Akademik Yıl Açılışında Sağlık Vizyonu
5 okunma

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Akademik Yıl Açılışında Sağlık Vizyonu

ABONE OL
Ekim 16, 2024 11:56
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Akademik Yıl Açılışında Sağlık Vizyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin (AYBÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sağlık alanında sadece hizmet sunan değil, aynı zamanda bilgi üreten bir lider ülke olma hedefini vurguladı.

Memişoğlu, “Dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkesi olmak bize yetmez. Sağlığın bilgisini de üreten lider ülkelerden biri olmayı hedefliyoruz” dedi. Bu hedefi gerçekleştirmek için şehir hastaneleri, laboratuvarlar ve araştırma merkezleri gibi mevcut altyapıya ve nitelikli insan gücüne güvendiklerini belirtti.

Konuşmasında Malatya’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Memişoğlu, depremde can ve mal kaybının yaşanmadığını, ancak Allah’tan böyle acıları bir daha yaşamamayı dilediklerini ifade etti.

Türkiye’nin son 22 yılda sağlık alanında büyük ilerleme kaydettiğini vurgulayan Bakan, sağlık çalışanlarının ülkenin zor zamanlarında hep ön safta yer aldığını ve toplumu geliştirmede liderlik rolü üstlendiklerini söyledi.

Memişoğlu, akademi dünyasının bilgi ve teknoloji üretiminde önemli rol oynadığını belirterek, TÜSEB’in bu ekosistemin kurulması için desteklendiğini açıkladı.

“Biz başkasının dediğini ispat etmekten çok, yeni bir şey söyleyen, katma değer üreten, bilgiyi araştıran kişileri desteklemekle yükümlüyüz” diyen Memişoğlu, yeni fikirler üretmek isteyen herkese TÜSEB ve bakanlık olarak tam destek vereceklerini ifade etti.

“Geleceği şekillendiren sizlersiniz. Çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek, onlara akademik bilgileri aktarmak hepimizin sorumluluğunda” diyen Bakan, gelecek nesillerin kendilerinden daha iyi, daha bilgili ve daha araştırmacı olacağına inandığını vurguladı.

Akademi dünyasının sağlık sisteminin, teknolojinin ve gelişimin sorumluluğunu da taşıdığını söyleyen Memişoğlu, “Daha çok çalışacağız ve üreteceğiz. Bilim ve bilgi olmadan bir yere varamayız” dedi.

Akademi ve bilim dünyasıyla işbirliğine her zaman hazır olduklarını ifade eden Memişoğlu, bakanlığın herkesin hizmetkarı olduğunu vurguladı.

Törende Bakan Memişoğlu, AYBÜ’nün “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” arasına giren akademisyenlerine plaket verdi.

Törene, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı ve AYBÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Türkiye Eğitim Sağlık Güncel Deprem ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.