DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0603 -0.01%
ALTIN 2.861,631,16
BITCOIN 21624000.25875%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Memişoğlu Trabzon’da ziyaretlerde bulundu
12 okunma

Sağlık Bakanı Memişoğlu Trabzon’da ziyaretlerde bulundu

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:02
Sağlık Bakanı Memişoğlu Trabzon’da ziyaretlerde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Trabzon’a bir dizi ziyaret gerçekleştirmesi için geldi. Trabzon Havalimanı’nda karşılanan Bakan Memişoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Valiliği ziyaret etti. Vali Aziz Yıldırım’dan bilgiler alan Bakan Memişoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Ahmet Metin Genç ile görüştü. Görüşmelerin ardından Bakan Memişoğlu, Trabzonspor’un 50’nci yıl kutlama törenine katıldı. Törenin ardından Trabzon Şehir Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunan Bakan Memişoğlu, yetkililerle bir toplantı yaptı ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Memişoğlu, Trabzon Şehir Hastanesi’nin inşaatının yüzde 43 oranında tamamlandığını ve 2025 yılı sonunda hizmete açılmasını planladıklarını belirtti. Deniz dolgusu üzerine inşa edilen hastanenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayalini kurduğu hastanelerden biri olacağını ifade etti. Bakan, Trabzon’un sağlık alanında gelişmiş ve kültürü olan bir şehir olduğunu vurgulayarak, temel sağlık hizmetleri ve aile sağlığını güçlendirerek sağlık sorunlarının çözümüne odaklanacaklarını söyledi.

Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında dünyanın en iyi hizmet veren ülkelerinden biri olduğunu ve teknolojisini ve bilimini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Gazze ve İran’da yaşanan olaylardan derin üzüntü duyduklarını belirten Bakan Memişoğlu, İsrail ve olaylara sessiz kalan ülkelerin kendilerine gelmesini istedi. Hastanelerin bombalanması ve insanların öldürülmesinden dolayı sağlık çalışanlarının büyük bir üzüntü yaşadığını ifade eden Bakan Memişoğlu, daha çok çalışma ve üretme ihtiyacının olduğunu ve tüm dünyanın bu konuda hassasiyet göstermesini beklediklerini söyledi. Bakan, “Biz insanları yaşatmaya çalışıyoruz. 40 bin insanın öldüğü, öldürüldüğü ve canların kıyıldığı görüntüleri görmek istemiyoruz. Bu olaylardan çok etkileniyoruz. Dünya’nın barışçıl, iyi niyetli ve düzgün yönetilmesini istiyoruz.” dedi.

Trabzonspor’a UEFA Avrupa Ligi 2’nci eleme turu karşılaşmasında başarılar dileyen Bakan Memişoğlu, Trabzonspor’un 57’nci kuruluş yıl dönümünü ve 50’nci Süper Lig’e çıkışını kutladı. Bakan Memişoğlu, basın açıklamasının ardından Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki toplantıya katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Şehir Hastanesi Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Trabzon Gazze İran Sağlık Politika Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP