DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22471610.2741%
İstanbul
23°

AÇIK

16:19

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sosyal Medyadaki Yanlış İddiaları Yalanladı
5 okunma

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sosyal Medyadaki Yanlış İddiaları Yalanladı

ABONE OL
Eylül 28, 2024 08:45
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sosyal Medyadaki Yanlış İddiaları Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘SOSYAL MEDYADAKİ ASILSIZ İDDİALARI ANLAMLANDIRAMIYORUZ’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Amasya’ya bir dizi ziyaret ve açılışta bulunmak üzere geldi. Bakan Memişoğlu, ilk olarak Amasya Valiliği’ni ziyaret etti ve daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Amasya’nın Türk tıp tarihine olan önemli katkısına dikkat çeken Bakan Memişoğlu, özellikle Sabuncuoğlu Şerefeddin’in 1400’lü yıllarda yazdığı ilk cerrahi atlas ve teknik kitabının Türk tıbbına sağladığı katkıyı vurguladı. Bakan Memişoğlu, gençlerin tıp tarihini öğrenmelerinin önemini de ifade etti.

“Konya’da Suriyelilere özel bir kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağı” yönündeki iddialara ilişkin Bakan Memişoğlu, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyleyerek, bu tür yanlış bilgilerin neden yayıldığını anlamakta zorluk çektiğini dile getirdi. Memişoğlu, “Sosyal medyada 5-6 yıl önce söylenen bazı sözlerin, bugünkü şartlara göre dezenformasyon olarak yayıldığını görüyoruz. Bu durumdan dolayı endişeleniyorum. Biz misafirlerimize her türlü hizmeti sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu tür yanlış bilgilerin kasıtlı olarak yayıldığını düşünüyoruz ve bunu kabul etmek güç” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE BU KADAR KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ SUNULMUYOR

Türkiye’nin sağlık alanında oldukça iyi bir noktada olduğunu belirten Memişoğlu, “Misafirlerimize ve vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmayı hedefliyoruz. Özellikle sağlık turizmi kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen insanlara da hizmet veriyoruz ve bu alanda dünya çapında örnek teşkil ediyoruz. Salgın döneminde, Covid-19 sürecinde sağlık sistemimizin, sağlık çalışanlarımızın ve sağlık altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu tüm dünya gördü. Biz insanlığa sağlık anlamında hizmet etmekle yükümlüyüz. Aynı zamanda kendi halkımızın da en iyi sağlık hizmetini almaya hakkı olduğunu ve bu hakkı sağladığımızı belirtmek istiyorum. Bizler insanlara hizmet etmeye adanmış sağlık çalışanlarıyız. Özellikle hekim arkadaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar yaygın, ücretsiz ve güçlü altyapıya sahip, kaliteli insan gücüyle desteklenen sağlık hizmeti sunulmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı ve bize talimatlandırdığı gibi, her insanın sağlık hizmetlerine en iyi şekilde erişmesini sağlamak en büyük hedefimiz. İnanıyoruz ki, bir insanın canını kurtaran, bütün insanlığın canını kurtarmış olur. Bu nedenle elimizden gelenin en iyisini yaparak insanlara hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Şerife Serap KARA-Sinan HARMANCI/AMASYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Politika Türkiye Sağlık Güncel Amasya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP