DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150116-0.02121%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Memişoğlu: M çiçeği virüsüne ilişkin alarm halindeyiz
8 okunma

Sağlık Bakanı Memişoğlu: M çiçeği virüsüne ilişkin alarm halindeyiz

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:45
Sağlık Bakanı Memişoğlu: M çiçeği virüsüne ilişkin alarm halindeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin M çiçeği (mpox) virüsü konusunda teyakkuz halinde olduğunu açıkladı. Memişoğlu, “Şu ana kadar ülkemizde M çiçeği vakası tespit edilmedi. İnşallah da olmayacak ama böyle bir durumda bile bu hastalığın üstesinden gelebileceğimizden emin olabilirsiniz.” dedi.

Memişoğlu, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Depremin üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçtiğini ve Hatay’ın yeniden Türkiye’nin en önemli ve kaliteli şehirlerinden biri olmaya başladığını vurgulayan Memişoğlu, şunları söyledi: “Elbette bazı eksiklikler var, ancak bunların da çok kısa sürede giderileceğine inanıyorum. Aslında yeni bir Hatay, yeniden bir Hatay inşa ediliyor. Hem devletimiz hem de milletimiz bu konuda büyük bir çaba sarf ediyor. Biz de burada görev alan arkadaşlarımıza her türlü desteği vererek, onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin gücünü görmek isteyen herkesi, Hatay’ı ziyaret etmeye davet ediyorum. Bu millet ve devlet zor zamanlarda ne kadar güçlü olduğunu tarihte defalarca gösterdi. Bu nedenle, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Memişoğlu, Hatay’da 6 hastanenin yapıldığını, yapım çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, “Çok kısa sürede şehir hastanesinin ihalesinin gerçekleştirileceğini umuyorum. Sağlık çalışanları olarak biz, hem tedavi hizmetleri sunmayı hem de koruyucu sağlık hizmetleriyle halkımızın hastalanmadan sağlığını korumasını hedefliyoruz. Bu nedenle, Hatay’da sağlıklı yaşam merkezleri ve aile sağlığı merkezleri kurmak için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bunları da milletimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

M çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili olarak, Sağlık Bakanı Memişoğlu, “Özellikle son zamanlarda gündemde olan maymun çiçeğiyle ilgili olarak herkes endişeli. Her gün yeni bir haberle karşılaşıyoruz. Ancak, biz Kovid-19 salgınında sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın başarısını gördük. İnanın ki her türlü salgın, hastalık ve sağlık sorununu çözmek için gerekli insan gücüne ve sağlık altyapısına sahibiz. Panik ve korku yerine önceden tedbir alma, planlama ve hazırlık yaparak bu tür salgınların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Salgın başlamadan veya belirli bir bölgede endemik hale gelmeden önce insanların korkmasını istemiyoruz. Toplumumuzun da resmi makamların söylediklerine itibar etmesi gerekiyor. Her türlü hazırlığı yaptığımızı, maymun çiçeği de dahil olmak üzere, her türlü salgının üstesinden gelebileceğimizi bilmelerini istiyorum.” şeklinde konuştu.

Kişisel temizliğin önemine dikkat çeken Memişoğlu, şunları ekledi: “Her türlü salgında kişisel tedbirler, temizlik ve hijyen olmazsa olmazdır. Aynı zamanda, hem sınır kapılarımızda hem de ülke genelinde gerekli testleri yapabilecek, gerektiğinde aşılama sağlayabilecek insan gücüne ve sisteme sahibiz. Lütfen tedirgin olmayın, korkmayın, panik yapmayın. Emin olun, her gün, her saniye bu konuda teyakkuz halindeyiz. Ancak şu ana kadar M çiçeği tanısı konulmuş bir hastamız bulunmuyor. İnşallah da olmayacak. Ama böyle bir durum olursa da bu hastalığı yenebileceğimizden emin olabilirsiniz.”

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı hatay Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP