DOLAR 34,0487 -0.05%
EURO 38,0242 0.28%
ALTIN 2.820,340,64
BITCOIN 21463785.14434%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Türkiye sağlık sektöründe ana oyuncu olmalı
8 okunma

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Türkiye sağlık sektöründe ana oyuncu olmalı

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 07:45
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Türkiye sağlık sektöründe ana oyuncu olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık sektöründe küresel bir lider olmasının hedeflendiğini ve bunun için yeni bilgiler, teknolojiler ve çözümler sunulması gerektiğini vurguladı. TOBB tarafından düzenlenen “Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı”nda konuşan Memişoğlu, son yıllarda sağlığa yönelik önemli adımlar atıldığını ve bu başarının üzerine inşa edilerek daha ileriye gitmeyi hedeflediklerini belirtti.

Memişoğlu, Türkiye’nin sadece sağlık hizmetleri sunmakla yetinmeyeceğini, aynı zamanda sağlık alanında bilgi ve teknoloji üreten bir merkez haline gelmesi gerektiğini ifade etti. Bu hedef doğrultusunda, yeni keşifler, ürünler ve çözümler sunulması ve sağlık alanındaki bilgi birikiminin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Sağlık sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü olma potansiyeline sahip olduğuna inanan Memişoğlu, bu hedefe ulaşmak için kamu, özel sektör ve üniversitelerin işbirliği içinde çalışmasının önemini vurguladı. Özellikle bilim insanları ve iş insanları arasındaki sinerjiyi güçlendirmeyi hedeflediklerini ve TÜSEB’in bu konuda önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Bakan Memişoğlu, Türkiye’de sağlık alanında Faz-1 çalışmalarının sayısının artırılması gerektiğini ve bu çalışmaların yeni keşiflere öncülük edeceğini ifade etti. Faz-1 çalışmalarının desteklenmesi için kamu kaynaklarının seferber edileceğini ve yeni buluşların ortaya çıkması için bir ekosistemin kurulacağını söyledi.

Memişoğlu, sağlık sektörü temsilcilerinden gelen dilek, şikayet ve önerilere açık olduğunu ve sorunların çözümü için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti. Programın basına kapalı devam ettiği bildirildi.

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Türkiye Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.