DOLAR 34,1624 0.08%
EURO 38,2155 0.49%
ALTIN 2.940,030,83
BITCOIN 21972111.03152%
İstanbul
23°

AÇIK

16:22

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün Sahibi Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu Oldu
3 okunma

Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün Sahibi Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu Oldu

ABONE OL
Eylül 26, 2024 10:48
Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün Sahibi Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabri Ülker Vakfı, bilimsel bilginin toplumla paylaşımını amaç edinen bir kurum olarak, 2016 yılından beri her yıl Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü takdim ediyor. Bu ödül, toplum sağlığı üzerine çalışan genç bilim insanlarını destekleyerek önemli bir role sahip. 2023 yılında İstanbul’da düzenlenen törenle, bu prestijli ödülün sahibi belli oldu.

Bu yılın ödülüne layık görülen isim, Berlin’deki Max Planck Moleküler Genetik Enstitüsü’nde Kök Hücre Kromatin Grubu’nun liderliğini üstlenen Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu oldu. Dr. Karslıoğlu, kök hücre biyolojisi ve embriyonik gelişim alanlarındaki öncü çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Kendisine ödülünü Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Ülker, Harvard Sabri Ülker Merkezi ve Ödül Jürisi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Harvard Toplum Sağlığı Fakültesi Dekanı (Harvard T.H. Chan School of Public Health) Prof. Dr. Andrea Baccarelli ve Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçöz takdim etti.

Törende konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, bilim insanlarının çalışmalarının insanlığın geleceğini şekillendiren itici güç olduğunu vurguladı. Dünyada milyonlarca bilim insanının, insanlığın karşı karşıya olduğu zorluklara çözüm üretmek için gece gündüz çalıştığını ve bu çalışmaların yaşam kalitesini artırdığını ifade etti. Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün, genç bilim insanlarını teşvik etmenin yanı sıra, bilim dünyasında yeni fikirlerin yeşermesi ve yenilikçi projelerin hayat bulması için bir zemin hazırlama amacını taşıdığını söyledi. Ülker, genç bilim insanlarına olan güvenlerini ve onların çalışmalarını desteklemeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Harvard Sabri Ülker Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ise bilimsel araştırmaların başarıya ulaşması için zaman ve kaynakların önemine değindi. Tüm bilim insanlarının teşvik edilmesi ve başarılarının taçlandırılmasının hayati olduğunu belirtti. Prof. Hotamışlıgil, bu yıl ödüle layık görülen Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu’nu, ‘diyapoz’ üzerine yaptığı öncü çalışmaları nedeniyle kutladı.

‘ÖDÜL ALAN BİLİM İNSANLARININ GELECEKTE ÇOK ÖNEMLİ YILDIZLAR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Prof. Hotamışlıgil, Ülker Ailesi ve Sabri Ülker Vakfı’na bilime verdikleri destek için teşekkürlerini sundu ve Dr. Karslıoğlu’nun gelecekteki çalışmalarını daha da ileriye taşımasını temenni etti. Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün Türk araştırmacıları ve genç bilim insanlarını teşvik etme konusunda önemli bir rol oynadığını vurguladı. Prof. Hotamışlıgil, sadece bilimsel başarı değil, aynı zamanda bilimsel tarz, yaklaşım ve karaktere önem verdiklerini ifade etti ve bu ödülün Türk bilim insanlarının uzun vadede yeryüzündeki ayak izini büyütmesini hedeflediğini belirtti.

Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki sahibi Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu, genç bilim insanlarının çalışmalarını bu ödülle onurlandıran Sabri Ülker Vakfı’na ve jüri üyelerine teşekkürlerini sundu. Kendi çalışmalarıyla ilgili olarak, yaşamın ilk günlerinde embriyoların geçirdiği değişimleri incelediklerini ve bu çalışmaların kök hücre tedavilerine ışık tutacağını söyledi. Ödülün kendisinin değil, bilimin toplum sağlığına sunduğu katkının bir ödüllendirilmesi olduğunu vurguladı ve temel bilim araştırmalarına yatırım yapmanın önemine değindi.

Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu, araştırma ile ilgili olarak, “Embriyonik sistemimizin, sadece bizi değil diğer uyku sistemlerini de ilgilendiren temel keşiflere araç olmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Sabri Ülker İstanbul

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.