DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu: Rus turistler Antalya’yı tercih ediyor
10 okunma

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu: Rus turistler Antalya’yı tercih ediyor

ABONE OL
Eylül 5, 2024 07:55
Rusya’nın Antalya Başkonsolosu: Rus turistler Antalya’yı tercih ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, Antalya’nın Rus turistler arasında popüler bir tatil destinasyonu olduğunu vurguladı ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmede oynadıkları rolü dile getirdi.

Muratpaşa ilçesindeki yeni hizmet binasının açılışına, Vali Hulusi Şahin, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Rusya Federasyonu İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatiana Moskalkova, kamu kurum yöneticileri ve bazı ülkelerin konsolosları katıldı.

Vetrik, modern bir binaya taşınmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, konsolosluğa başvuru sayılarının her yıl arttığını belirtti.

Antalya’da on binlerce Rus vatandaşının yaşadığını belirten Vetrik, “Yılda milyonlarca Rus Antalya’ya tatil için geliyor. 2023’te 3,5 milyondan fazla Rus Antalya’yı ziyaret etti. Görev bölgemiz, Muğla’yı da kapsıyor ve orada da çok sayıda vatandaşımız yaşıyor,” dedi.

Katılımcılara teşekkür eden Vetrik, şunları ekledi:

“Konsolosluk görevlerimizin yanı sıra, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ile birlikte Rusya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl, çok sayıda ikili Rus-Türk etkinliğine katıldık. Elbette, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Antalya Diplomasi Forumu’na katılımı en önemlilerinden biriydi. Ayrıca, dünya çapında ünlü Rus sanatçıların katıldığı sanat sergileri, bayram ve spor etkinlikleri dahil olmak üzere pek çok kültürel etkinlik düzenledik.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılara geleneksel Rus ekmeği “Karavay” ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diplomasi Politika antalya Kültür Turizm Güncel Tatil Rusya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP