DOLAR 34,0067 -0.17%
EURO 38,1078 0.51%
ALTIN 2.828,600,93
BITCOIN 21235424.12937%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Rusya: Ukrayna'nın saldırmasına izin verilmesi halinde askeri yanıt vereceğiz | Dış Haberler
7 okunma

Rusya: Ukrayna'nın saldırmasına izin verilmesi halinde askeri yanıt vereceğiz | Dış Haberler

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "ABD ve İngiltere'nin Ukrayna'daki gerginliği kontrol edilemez seviyeye çıkarmaya çalıştığını" ileri sürdü. Ryabkov, ülkesine yönelik uygulanan yaptırımlara karşı ABD'ye uranyum ihracatını yasaklayabileceklerini de söyledi

ABONE OL
Eylül 15, 2024 09:46
Rusya: Ukrayna'nın saldırmasına izin verilmesi halinde askeri yanıt vereceğiz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Ukrayna’nın Batılı füzelerle Rus topraklarına saldırma girişiminde bulunması durumunda Rusya’nın askeri karşılık vereceğini açıkladı.

BRICS Medya Zirvesi’nde gazetecilere konuşan Ryabkov, Rusya’nın bu olasılığı değerlendirdiğini ve gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Ryabkov, “Bu konuda gereken sinyaller Kiev’e iletildi. Eğer Ukrayna bu yola giderse, Rusya askeri anlamda güçlü bir şekilde karşılık verecektir.” dedi.

“Washington ve Londra’nın başlattığı oyunun tehlike seviyesini hafife aldığını” belirten Ryabkov, “İlk adımda, Rusya’dan ciddi bir askeri yanıt alacaklar.” diye ekledi.

Ryabkov ayrıca, ABD ve İngiltere’nin Ukrayna’daki gerginliği kontrol edilemez bir seviyeye çıkarmaya çalıştığını iddia etti. Büyükelçilik düzeyindeki görüşmelerde ABD’ye bu konuda uyarılarda bulunulduğunu ancak bu uyarıların sonuçsuz kaldığını söyledi.

"ABD'YE URANYUM İHRACATINI YASAKLAYABİLİRİZ"

ABD’nin Rusya’ya yönelik saldırgan politikalarına değinen Ryabkov, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara karşılık olarak ABD’ye uranyum ihracatını yasaklama olasılığını gündeme getirdi.

Ryabkov, ABD’nin Rusya ile İran arasındaki askeri teknik işbirliğini engellemeye çalıştığını da ifade etti.

“Amerika, Rusya ile İran’ın arasını bozmak, başkasının sahasında kendi çıkarları doğrultusunda oynamak istiyor ancak bu konuda başarılı olamayacaklar.” diyen Ryabkov, “ABD, başkalarının işlerine burnunu sokamaz. Kendi sınırları içinde çözülmesi gereken çok sayıda sorunları var.” şeklinde konuştu.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP