DOLAR 34,1004 0.2%
EURO 38,0782 0%
ALTIN 2.834,030,18
BITCOIN 21378360.91421%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Rusya Dış İstihbarat Servisi, Durov'un Telegram'daki hassas bilgileri Batı'yla paylaşmamasını umuyor | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Rusya Dış İstihbarat Servisi, Durov'un Telegram'daki hassas bilgileri Batı'yla paylaşmamasını umuyor | Dış Haberler
18 okunma

Rusya Dış İstihbarat Servisi, Durov'un Telegram'daki hassas bilgileri Batı'yla paylaşmamasını umuyor | Dış Haberler

Rusya İstihbarat Servisi Başkanı, Fransa'da gözaltında tutulan Telegram'ın kurucusu Durov'un, uygulamayla ilgili hassas bilgileri paylaşmamasını umduklarını açıkladı. Kremlin de bir açıklama yaparak Durov'a yöneltilen suçlamaların ciddi olduğunu ve ciddi kanıtlar görmeyi beklediklerini ifade etti.

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 10:45
Rusya Dış İstihbarat Servisi, Durov'un Telegram'daki hassas bilgileri Batı'yla paylaşmamasını umuyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SRV) Başkanı Sergey Narışkin, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Narışkin, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, Durov’un Telegram’daki hassas bilgileri Batılı ülkelerle paylaşmamasını umduğunu söyledi. Narışkin, “Umarım bunu yapmaz,” diye ekledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa’nın Durov’a yönelik ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti ve ciddi kanıtlar sunulması gerektiğini vurguladı. Peskov, bu durumun iletişim özgürlüğünün kısıtlanması ve büyük bir şirketin başkanının doğrudan tehdit edilmesi anlamına geleceğini ifade etti. Peskov, “Bu durum, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un dün reddettiği politikanın aynısı olacak,” dedi.

Kremlin’in Duruma Yönelik Tepkisi

Peskov, Durov’un Rus vatandaşlığına sahip olduğunu ve kendisine gerekli tüm desteği sağlaymaya hazır olduklarını belirtti. Ancak, Durov’un aynı zamanda Fransız vatandaşı olması durumunu karmaşıklaştırdığını da ekledi.

Gözaltı Süreci ve Sonrası

Durov, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiasıyla 24 Ağustos’ta Fransa’da gözaltına alındı. Paris’te havalimanında gözaltına alınan Durov, çok sayıda tartışmayı da beraberinde getirdi.

Telegram, şirketin Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyduğunu duyurarak, Durov’a yönelik suçlamaları “saçmalık” olarak nitelendirdi. Durov’un gözaltına alınmasına ilişkin Rusya tarafından birçok tepki açıklaması yapılırken, X’in sahibi Elon Musk da Durov için X sosyal medya platformundan “serbest bırakılma” çağrısı yaptı.

Fransız yargı makamları Durov’un gözaltı süresini uzattı. Fransa’da gözaltı süresi en fazla 96 saatle sınırlandırılırken, Durov’un bu sürenin sonunda serbest bırakılmasına ya da tutuklanmasına karar verilebiliyor. Pavel Durov’un Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığı bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP