DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Rusya Devlet Başkanı Putin, UCM üyesi Moğolistan'ı ziyaret edecek | Dış Haberler
17 okunma

Rusya Devlet Başkanı Putin, UCM üyesi Moğolistan'ı ziyaret edecek | Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) hakkında tutuklama kararı çıkarmasına rağmen UCM üyesi Moğolistan'ı ziyaret edecek. Putin'in bu ziyareti UCM'nin Putin hakkındaki tutuklama kararının ardından yaptığı ilk ziyaret olacak

ABONE OL
Eylül 1, 2024 09:45
Rusya Devlet Başkanı Putin, UCM üyesi Moğolistan'ı ziyaret edecek | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3 Eylül’de, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) üyesi Moğolistan’ı ziyaret edecek.

Kremlin kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Putin, 3 Eylül tarihinde Moğolistan’a bir ziyarette bulunacak ve Cumhurbaşkanı Uhnaagiyn Hürelsüh ile bir araya gelecek.

Görüşmede, Rusya ile Moğolistan arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin yanı sıra uluslararası ve bölgesel meseleler ele alınacak. Ayrıca, bazı belgelerin imzalanması da bekleniyor.

Putin ayrıca, Moğolistan Parlamento Başkanı Dashzegviin Amarbayasgalan ve Başbakan Luvsannamsrain Oyun-Erdene ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moğolistan’ın Putin hakkında yakalama kararı çıkaran UCM’ye üye olmasının Kremlin’de endişe yaratıp yaratmadığı yönündeki soruya yanıt olarak, “Endişemiz yok. Moğol dostlarımızla güzel bir diyaloğumuz var. Ziyaretin tüm unsurları hazırlandı.” dedi.

UCM'nin Putin hakkında yakalama kararı

UCM, Ukrayna’da işlenen suçlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya’nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında Mart 2023’te savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarmıştı. Bu kararın ömür boyu geçerli olduğu duyurulmuştu.

Haziran ayında UCM’den yapılan bir başka açıklamada ise, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov hakkında savaş suçu ve insanlığa karşı suça karıştıkları gerekçesiyle yakalama kararı verildiği bildirilmişti.

Moğolistan, Roma Statüsü’nü imzalayan ve UCM’ye üye olan 124 ülkeden biridir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP