DOLAR 34,2459 -0.1%
EURO 37,0745 0.23%
ALTIN 3.000,850,29
BITCOIN 23251691.60551%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:18

AKŞAMA KALAN SÜRE

Rusya Devlet Başkanı Putin, Filistin halkına karşı tarihi adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiğini söyledi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Rusya Devlet Başkanı Putin, Filistin halkına karşı tarihi adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiğini söyledi | Dış Haberler
8 okunma

Rusya Devlet Başkanı Putin, Filistin halkına karşı tarihi adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiğini söyledi | Dış Haberler

BRICS Zirvesi'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, Orta Doğu'daki durumun kötüleştiğini belirterek, "Filistin halkına karşı tarihi adaletsizliğin düzeltilmesi, Orta Doğu'da barışı garanti edebilir." açıklamasında bulundu

ABONE OL
Ekim 24, 2024 12:45
Rusya Devlet Başkanı Putin, Filistin halkına karşı tarihi adaletsizliğin düzeltilmesi gerektiğini söyledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu’daki durumun hızla kötüleştiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Filistin halkına karşı tarihin adaletsizliğini düzeltmek, Orta Doğu’da kalıcı bir barışa giden yolu açabilir. Bu sorun çözülmeden şiddet döngüsü devam edecek ve insanlar sürekli bir krizin içinde yaşamaya mahkum kalacak.” dedi.

Putin, sözlerini BRICS Liderler Zirvesi’nin “Genişletilmiş BRICS+” toplantısında, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da dile getirdi.

Daha adil bir dünya düzeni oluşturmanın zorluklarına değinen Putin, “Bu süreci, dünyaya hükmetme amacıyla hareket eden güçler engellemektedir.” diye ekledi.

Putin, alternatif, güvenilir ve baskılardan uzak çok taraflı finansal mekanizmalar kurmanın, yeni üretim zincirleri oluşturmanın ve uluslararası ulaşım koridorlarının kapasitesini artırmanın önemini vurguladı.

Gazze Şeridi’nde çoğu sivil 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Putin, “Gazze’de geçen yıl başlayan çatışmalar Lübnan’a sıçradı ve bölgedeki diğer ülkeleri de etkiledi. İran ile İsrail arasındaki gerilim de hızla artıyor. Tüm bu gelişmeler Orta Doğu’yu tam ölçekli bir savaşa sürükleyebilecek bir zincirleme reaksiyona benziyor.” uyarısında bulundu.

Putin, Filistin sorununa çözüm bulunması gerektiğini tekrarlayarak, “Bu sorunun çözülmesi, Orta Doğu’da barışı garanti edebilir.” diye ekledi.

Putin, bugünkü toplantıda Orta Doğu’daki tehlikeli gelişmeleri “ciddi bir şekilde” ele alacaklarını söyledi.

– Ukrayna savaşı ve BM’de reform çağrısı

Ülkeler arası çatışmaları tetikleyen bazı cesaretlendirici adımlardan bahseden Putin, “Ukrayna bunun bir örneğidir. Endişelerimizi göz ardı ederek, Rusya’nın güvenliğine tehdit oluşturmak ve Rusça konuşanların haklarını ihlal etmek için kullanılıyorlar.” diye belirtti.

Rusya’nın “stratejik yenilgiye uğratma hedefinin” bir “hayal” olduğunu vurgulayan Putin, bu hedefi benimseyenlerin Rus tarihini bilmediklerini ifade etti.

Avrasya’da eşitlik temelli bir güvenlik sistemi oluşturulmasına yönelik öneriler sunduklarını belirten Putin, “Bu öneriler, gerçek istikrarı sağlamak ve tüm devletlerin ve halkların barışçıl gelişimi için koşullar yaratmak amacıyla ortak çabalar sarf etmek üzerinedir.” dedi.

Putin, Birleşmiş Milletler (BM) yapısının 21’inci yüzyılın gerçeklerine uyum sağlaması gerektiğini vurgulayarak, Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinin BM Güvenlik Konseyi’nde daha fazla temsil edilmesi gerektiğini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.