DOLAR 34,2340 -0.06%
EURO 37,3555 -0.12%
ALTIN 2.931,550,50
BITCOIN 22618920.31289%
İstanbul
18°

AÇIK

19:50

YATSIYA KALAN SÜRE

‘Ronaldo ve Messi Türkiye için oynayacak’
7 okunma

‘Ronaldo ve Messi Türkiye için oynayacak’

.

ABONE OL
Ekim 15, 2024 07:38
‘Ronaldo ve Messi Türkiye için oynayacak’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’nın halkın seçtiği bir lider olarak bütçeyi sunacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin yetkisi olmadığını ve talimat almadan hareket edemediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin seçim yöntemini eleştirerek, “Bana itiraz ediyorsan gel kürsüye!” diye seslendi. CHP lideri, Türkiye için yeni bir vizyon sunduklarını ve bu vizyonun dünyanın en iyileriyle çalışacak 70 kişilik bir ekiple hayata geçirileceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanına dört soru yönelterek, “İçinizde yürekli bir kişi varsa kürsüye gelsin ve bu soruları cevaplasın” dedi. Sorular, uyuşturucu operasyonlarında herkesin serbest kalmasının nedeni, İstanbul’da yaşayan bir Sırp uyuşturucu çetesi liderinin kimliği, Kolombiya’da yakalanan 5 ton kokainin gerçek sahibi ve Mustafa Çalışkan adlı Emniyet Müdürüyle ilgiliydi.

AK Partili Ramazan Can, Kılıçdaroğlu’nun adayının olmadığını söyleyerek CHP liderini aday olmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu da Can’ın milletvekilliği görevini sorguladı.

‘Ronaldo ve Messi Türkiye için oynayacak’

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkeye istikrar sağladığını ve dünya için bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, enflasyonun etkisinin azaltılması için atılacak her türlü adımın destekleneceğini belirtti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 2023 bütçesinin AK Parti iktidarının veda bütçesi olduğunu ifade etti. Dervişoğlu, bütçe teklifinin sıradan bir ritüele dönüştüğünü ve meclisin siyasi iktidarın noteri olmadığını söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2023 bütçesinin bir önceki bütçeye göre yüzde 155 arttığını ve bu artışın hizmet değil, ekonomik göstergelerin kötü olmasından kaynaklandığını belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, işsizlerin, emekçilerin, emeklilerin, engellilerin, gençlerin, kadınların, çocukların, çiftçilerin ve küçük esnafın ekonomik, sosyal ve siyasi bir krizle boğuştuğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, yoksulların, kadınların, emekçilerin, üreticilerin, çiftçilerin, esnafların, çocukların ve engellilerin bütçede yer almadığını belirtti.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP