DOLAR 34,2992 0.03%
EURO 37,0151 -0.03%
ALTIN 3.018,36-0,34
BITCOIN 23266231.16424%
İstanbul
15°

AÇIK

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Rize’de Sağanak Yağış Nedeniyle Aile Tahliye Edildi
5 okunma

Rize’de Sağanak Yağış Nedeniyle Aile Tahliye Edildi

ABONE OL
Ekim 27, 2024 07:45
Rize’de Sağanak Yağış Nedeniyle Aile Tahliye Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize’nin Ardeşen ilçesinde etkili sağanak yağışın ardından heyelan riskiyle karşı karşıya kalan bir evde mahsur kalan 5 kişilik aile, arasında yaşlı bir hasta da bulunan, AFAD ekiplerince güvenli bölgeye taşındı. Yaşlı hasta, ekipler tarafından sedye ile taşınarak sağlık kontrolünden geçirildi.

Şiddetli yağışın etkisiyle kent genelinde birçok noktada irili ufaklı heyelanlar meydana geldi. Su baskınları da yaşandı ve bazı evler ile iş yerleri su altında kaldı. Sağanak yağışın devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı olarak 16 konut tahliye edildi. Kent genelinde sağanak yağış ve heyelan riski nedeniyle vatandaşlar uyarıldı.

VALİLİKTEN UYARI

Rize Valiliği, şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayma riskinin arttığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, “İlimiz genelinde can kaybı yaşanmamış olup riskli olarak değerlendirilen 16 konut tahliye edilmiştir. Meydana gelen tüm afetlerle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır. Eğimli ve yumuşak zeminli bölgelerde toprak kayması riski artmıştır. Bu tür bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın güvenli alanlara geçmeleri önemlidir. Toprak kayması ve yüksek kesimlerde çığ riski bulunan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabilir. Alternatif yolları kullanmanız ve yetkililerin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir. Herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni kullanabilirsiniz. Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılacak duyuruları düzenli olarak takip ediniz. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi riskine karşı da tedbirli olunması ve yetkililerin uyarılarına uyulması önemlidir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardeşen 3-sayfa Sağlık Güncel AFAD Rize

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.